Fietsen voor het zieke kind 2023

Jubileumeditie Spinningsmarathon

Dit jaar vieren we het vijfjarig bestaan van onze spinningsmarathon en fietsen we voor projecten ten behoeve van stress, pijn en angstreductie voor kinderen!
Een bezoek aan of opname in een ziekenhuis is vaak spannend voor kinderen en het liefst zouden we willen dat pijn, angst en stress niet voorkomen in ons kinderziekenhuis. Toch is de werkelijkheid helaas anders ondanks de enorme inzet van alle zorgprofessionals in ons kinderziekenhuis die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat pijn, angst en stress minder vaak voorkomen bij patiënten. En ook bij ouders, broertjes en zusjes.
Zorg voor afleiding en aandacht voor stress-, pijn- en angstvermindering is daarom essentieel.

Daar fiets jij toch ook voor!
Ervaren fietser of niet, iedereen kan meedoen met onze spinningsmarathon. Er is een enthousiaste instructeur die ervoor zorgt dat de 50 minuten zo om zijn!

Bijdrage
Het inschrijfgeld bedraagt €15. Daarnaast vragen we je om ten minste €50 aan sponsorgeld per gereserveerde fiets bij elkaar te brengen. Maar meer mag natuurlijk ook! Alle beetjes helpen om onze doelen te bereiken en het verblijf voor kinderen en ouders in ons kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Tijdsblokken
Er wordt gefietst in blokken van 50 minuten.
13.00 - 13.50 uur
14.00 - 14.50 uur
15.00 - 15.50 uur
16.00 - 16.50 uur
17.00 - 17.50 uur

Welzijnsproject Vrienden BKZ

Jolanda - moeder van Zoë
"Mijn dochter heeft het Syndroom van Cornelia de Lange, waardoor zij zeer ernstig verstandelijk meervoudig beperkt is. Tijdens haar opnames in het kinderziekenhuis krijgt zij een Qwiek Up en bubbelhuis op haar kamertje. Dit maakt van haar kamer een vertrouwde omgeving. Dit is enorm waardevol voor Zoë!"

De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is de fondsenwervende stichting van het Beatrix Kinderziekenhuis en zet zich om welzijnsprojecten te financieren waarmee de verblijfs- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Maar ook innovatieve projecten tijdens behandelingen ten behoeve van stress- en angstreductie. Om deze projecten te verwezenlijken, is steun onmisbaar.
Alleen met hulp is het mogelijk om projecten te realiseren waarmee we nieuwe materialen, faciliteiten en methodes kunnen inzetten omde pijn, angst en stress bij medische behandelingen en opnames in het algemeen te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn muziekoptredens aan bed, de MRI-televisie zodat kinderen afgeleid zijn tijdens een (lang durende) scan, KidsBios waar patiënten een film kunnen kijken, huiskamers voor ouders, Qwiek.Ups waarmee projecties op het plafond worden afgespeeld (ook op de OK’s tijdens toediening narcose), afleidingskoffers tijdens behandelingen en nog veel meer!

Spinningsmarathon 2023 - Fietsen voor het Zieke kind

Spinningsmarathon

Monique - deelnemer 2022
"Superleuk om samen met collega’s de uitdaging aan te gaan en je sportief in te zetten voor dit prachtige doel.
Door mee te doen ondersteun je belangrijke projecten in het Beatrix Kinderziekenhuis. Met een relatief kleine inspanning creëer je grote impact. Dus ik zeg schrijf je nu in!"

Scroll naar boven