Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis heeft dat grote impact. Niet alleen op het kind zelf, maar zeker ook op de ouders en broertjes en zusjes. Het hele leven staat op zijn kop. Het vertrouwde om hun heen valt weg en maakt plaats voor zorgen en onzekerheid.

Wij streven er naar om samen met onze donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouders wordt verbeterd, zoals familiefaciliteiten, onderzoek, kunst en cultuur, psychosociale ondersteuning, theater en muziekoptredens. Ook financieren wij medisch wetenschappelijk onderzoek, hierin laten wij ons adviseren door een wetenschapscommissie.

De vaste medewerkers van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zijn in dienst van het UMCG en vallen onder de CAO-UMC. De gedragscodes van het UMCG zijn op hen van toepassing (zoals onder andere de Gedragscode Integriteit).

KantoorWie is stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMGC

Barbara Baijens-Vrij
Coördinator Fondsenwerving
b.p.baijens-vrij@umcg.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend

Eline Dols
Medewerker marketing & communicatie
e.l.dols@umcg.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Bestuur

Het bestuur van stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is onbezoldigd.

Mevr. W. (Wil) Koopmans - Voorzitter
verantwoordelijk voor het bestuur van onze stichting.

Dhr. R. (Rick) van Klinken - Penningmeester
verantwoordelijk voor het beheren van de financiën.

Mevr. M. (Monique) Koolman - Secretaris
verantwoordelijk voor de schriftelijke communicatie van het bestuur en heeft het aandachtsgebied overheid.

Dhr. R. (Rens) Snel - Bestuurslid
met aandachtsgebied overheid. 

Dhr. I. (Ivo) van den Brink - Bestuurslid
met aandachtsgebied marketing.

Mevr. L. (Lianne) Scholtissen - Bestuurslid
met aandachtsgebied werving & selectie, coaching en arbeidsmarktcommunicatie

Mevr. W. (Wineke) Armbrust - Bestuurslid / Kinderarts Beatrix Kinderziekenhuis
met aandachtsgebied algemene kindergeneeskunde.

Dhr. G.P.J. (Gerard) Nijhuis - Bestuurslid / Manager Zorg Beatrix Kinderziekenhuis
met aandachtsgebied medische zorg kindergeneeskunde.

Wetenschapscommissie

Prof. dr. B.M. (Barbara) Bakker - Voorzitter
Professor Medische Systeembiologie

Prof. dr. G.H. Koppelman
Kinderlongarts en hoogleraar Kinderlongziekten

Prof. dr. F.J. van Spronsen
Kinderarts metabole ziekten

Dr. E.M.W. Kooi
Kinderarts-neonatoloog en professor Neonatologie 

De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is dé fondsenwervende stichting van het Beatrix Kinderziekenhuis en zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat doen wij door welzijnsprojecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Ook zorgen we voor financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwde projecten. Hierdoor kunnen zieke kinderen een betere behandeling of betere kwaliteit van leven krijgen. Daar waar het ziekenhuis, de overheid en zorgverzekeraars onvoldoende middelen hebben, werft de stichting fondsen om deze projecten mogelijk te maken.

Onze resultaten

In de digitale jaarverslagen kan je lezen wat we in de afgelopen jaren voor het Beatrix Kinderziekenhuis hebben bereikt.

Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2018

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Sinds oktober 2021 maakt Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis onderdeel uit van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Het partnerschap bestaat uit de stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een Koninklijke naam. Met deze stichtingen worden speciale acties gestart om extra geld in te zamelen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan betere zorg en een optimaal verblijf voor ernstig zieke kinderen. 

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje staat voor kennis delen, actie ondernemen en gezamenlijk fondsen werven om zo nog betere zorg en omstandigheden te creëren voor ernstig zieke kinderen. Kort gezegd: Samen beter!

Maak kennis met onze ambassadeurs!
De ambassadeurs van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zetten zich in voor de zieke kinderen door ons belangrijke werk onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Zakelijke ambassadeurs

De (zakelijke) ambassadeurs van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zetten zich vol overgave in om in hun netwerk het betekenisvolle werk van de stichting onder de aandacht te brengen. Dit doen zij geheel belangeloos en uit eigen naam.

Arie van der Spek
Oud-directievoorzitter Rabobank Assen en Noord Drenthe

George Grootte
Oud bestuurslid Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Lars Evers
Founder van Jellow

Martijn Kroeze
Founder Kroeze & partners

Sjoukje Witkop
Manager Oranje Hotel Leeuwarden

Regina Koning
Marketeer

Stef van der Ziel
Founder van Jet-Stream

Wimjaap Perdok
Directeur Perdok Voertuigtechniek BV

Kinderambassadeurs

Kinderburgemeester Fatoumata Beatrix Kinderziekenhuis UMCGFatoumata heeft het ambassadeurschap van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis overgenomen van de vorige kinderburgemeester, Samuel. Fatoumata: ‘Ik ben ambassadrice geworden omdat ik vind dat het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk moet zijn voor kinderen. Wie in het ziekenhuis groot is geworden, is niet meer klein te krijgen.’
Kinderambassadrices Beatrix Kinderziekenhuis UMCGAshley en Larissa (16) zijn al sinds jonge leeftijd patiënt in het Beatrix Kinderziekenhuis en willen zich graag inzetten voor de stichting en de activiteiten ten bate van het Beatrix Kinderziekenhuis. Deze twee spontane dames vertellen het verhaal hoe het is om al je hele leven in het ziekenhuis te komen en tegelijkertijd wat ze allemaal wel kunnen doen. Een paar keer per jaar zullen deze twee dames de stichting ondersteunen bij activiteiten.

Ambassadeurs

Nienke de Rive Box

Foppe de Haan

Maya Wildevuur

Ben Woldring

Bert Visscher

Youp van 't Hek

Bedrijfsvrienden

Alfred Bakker Makelaars Jongbloed Beheer B.V. Perdok Services & Engineering B.V.
Bijzonder Zorgenkind Kenter B.V. Pink Marketing
Bouwgroep Dijkstra Draisma Klimaatgroep Holland B.V. PRA Health Sciences
Brandmore Industries B.V. Klunder Uw Deurregisseur Rabobank Stad en Midden Groningen
Effektief Groep B.V.  Kranz Collins SchoenenZaken
Excap Kroeze & Partners Teerling & Partners
Feithhuis Makelaardij van der Houwen Trendhopper Groningen
GasTerra B.V. de Molenaar Vastgoed B.V. Trip Advocaten en Notarissen
Hans Jorritsma Holding B.V. Montel Van Wijnen Groningen B.V.
Harwig B.V. Pathé Bioscoop Groningen Vesta
Intrex B.V. P&P Projects WeShootit
Jet-Stream Palestra Fitness Roden

Kettingbeding Wijntjes

Sinds 2011 heeft de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een bijzondere samenwerking met Theo Wijntjes (BV). Theo Wijntjes BV is een bedrijf dat veel handel in agrarisch onroerend goed doet.
Eigenaar Theo Wijntjes was persoonlijk geraakt door de impact van ziek zijn op kinderen en hun familie en wil zich graag inzetten voor het verbeteren van de levensverwachting van kinderen met kanker. Om deze reden wordt  in samenwerking met Sekuer Notarissen te Surhuisterveen er in iedere akte waarbij via Theo Wijntjes iets aan- of verkocht wordt een unieke verplichting opgenomen om afhankelijk van de oppervlakte van het verkochte een afdracht aan Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te doen. Aan deze verplichting is tevens een kettingbeding verbonden waardoor ook een opvolgende eigenaar weer verplicht is deze afdracht aan de stichting te voldoen. De verplichting blijft hiermee tot in lengte van dagen op de onroerende zaken rusten. Dat levert een aanzienlijke stroom van donaties op. Met deze donaties is de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis in staat om onderzoek en behandeling van kinderkanker financieel te ondersteunen.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is onderdeel van een academisch ziekenhuis, het UMCG. In het Beatrix Kinderziekenhuis wordt continu vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onderzoek naar oorzaken van ziekten, verbeterde behandelmethoden en gevolgen van ernstige ziekten bij kinderen. Onderzoek is onmisbaar in de stap naar genezing en daar is financiële steun voor nodig. We zijn Theo Wijntjes alsmede de mensen die op deze wijze al een bijdrage hebben geleverd dan ook zeer dankbaar voor deze bijzondere samenwerking.

Drukbedrijf

Al ons drukwerk wordt tegen gereduceerd tarief verzorgd door Drukbedrijf. Bij Drukbedrijf zit een groepje drukwerk liefhebbers die het net een beetje anders willen doen dan de rest. Want naast het gemakkelijk en snel drukwerk bestellen via de website is het net zo makkelijk om met een vaste contactpersoon antwoord te vinden op al onze drukwerk (aan)vragen.

CBF

Als u het CBF-Keur ziet afgebeeld in een publicatie van een fondsenwervende organisatie (goed doel), kunt u erop vertrouwen dat deze de strenge beoordeling door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft doorstaan.

Het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) verstrekt eerstegraads keurmerken en certificaten aan fondsenwervende goede doelen instellingen. Daarnaast controleert het CBF of een instelling haar geld op een verantwoorde manier besteed. Om het CBF keurmerk te krijgen moet de organisatie voldoen aan een aantal strenge criteria. Eén van de eisen is dat de kosten voor fondsenwerving niet meer dan 25% van de inkomsten bedragen.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is sinds 26 mei 2014 in het bezit van dit keurmerk.

Bekijk hier ons CBF-Erkenningspaspoort.
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

ANBI

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis beschikt sinds 1 januari 2008 over een ANBI status.

Meer informatie over ANBI's en giften vindt u op www.belastingdienst.nl/anbi.

Ja, ik wil ook een donatie doen!

Om de projecten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te verwezenlijken is jouw steun onmisbaar. Alvast hartelijk bedankt voor jouw donatie!

Start je eigen actie

Wil je een eigen actie organiseren om geld op te halen voor het Beatrix Kinderziekenhuis? Maak dan jouw eigen actiepagina aan om donaties in te zamelen!

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Huispostcode CA72
Postbus 30001
9700 RB Groningen

Telefoon: 050 - 361 48 30
Email: info@vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl

Kinderziekenhuizen van Oranje-logo-Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is partner van Kinderziekenhuizen van Oranje

Scroll naar boven