Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar. Het Kinderziekenhuis bestaat uit twee poliklinieklocaties met een eigen spoedeisende hulp voor kinderen, drie verpleegafdelingen en een verpleegafdeling gericht op kort verblijf (maandag t/m vrijdag). Daarnaast is er een groot onderzoekslaboratorium, een functieonderzoek afdeling, een Intensive Care voor kinderen en een Intensive Care voor pasgeborenen. Het totale Kinderziekenhuis telt 150 bedden.

Het Kinderziekenhuis is een dynamische, maar ook een complexe organisatie, waar meer dan twintig kinderspecialismen nauw samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Onder deze specialismen verstaan we o.a. chirurgie, neurologie, reumatologie, oncologie, KNO, hart-, nier-, long- en stofwisselingsziekten. Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

Aandacht voor welzijn en het leefklimaat

Naast het geven van de juiste medische en verpleegkundige zorg, is het ook belangrijk dat er naar de ontwikkeling van het kind wordt gekeken, zodat het kind zowel nu als in de toekomst kan blijven deelnemen aan de samenleving. Om de geestelijke en cognitieve ontwikkeling te blijven ontwikkelen, zijn er in het Kinderziekenhuis speciale mensen aangesteld om dit te waarborgen. Een goed leefklimaat in het Beatrix Kinderziekenhuis op de verschillende afdelingen draagt bij aan dit welzijn. Ook activiteiten gericht op ontspanning en plezier bevorderen dit welzijn en om dit te kunnen realiseren, heeft het kinderziekenhuis steun nodig van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Wij werven fondsen om projecten te financieren met als doel: het verbeteren van het welzijn van zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Als een kind zo ziek is dat het moet worden opgenomen in het ziekenhuis, heeft dat een enorme impact op het kind en de ouders. Het gezin leeft -vaak voor langere tijd- in twee werelden: in het ziekenhuis waar een ouder verblijft en thuis met broertjes en zusjes waar de andere ouder of een familielid verblijft. Alles is anders. En veel gaat gepaard met angst, zorgen en onzekerheid, zowel bij de ouder als het kind.

Het ziekenhuis zelf en de overheid richten zich vooral op de financiering van de zorg en behandelingen. Maar in dat hele ziekenhuisproces zijn veel meer aspecten van invloed op de genezing en ontwikkeling van het zieke kind zoals:
- een goed leefklimaat in het kinderziekenhuis;
- een optimale begeleiding voor zieke kinderen, hun broers, zussen en ouders;
- het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.

Wij vangen het leefklimaat en de begeleiding in grote en kleine projecten, zoals familiefaciliteiten, onderzoek, kunst en cultuur, psychosociale ondersteuning, theater en muziekoptredens.

Al onze projecten komen voort uit onze diepste drijfveer: het zieke kind verdient beter!

Giften of donaties zijn van wezenlijk belang voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis om projecten te kunnen blijven realiseren.

De vaste medewerkers van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zijn in dienst van het UMCG  en vallen onder de CAO-UMC. De gedragscodes van het UMCG zijn op hen van toepassing (zoals onder andere de Gedragscode Integriteit).

Kantoor

Barbara Baijens-Vrij
Coördinator Fondsenwerver
b.p.baijens-vrij@umcg.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Suzanne Mulders
Assistent stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
s.mulders@umcg.nl
Werkdagen: maandag, woensdagochtend

Bestuur

Mevr. W. (Wil) Koopmans - Voorzitter
verantwoordelijk voor het bestuur van onze stichting.

Dhr. R. (Rick) van Klinken - Penningmeester
verantwoordelijk voor het beheren van de financiën.

Mevr. M. (Monique) Koolman - Secretaris
verantwoordelijk voor de schriftelijke communicatie van het bestuur en heeft het aandachtsgebied overheid.

Dhr. G. (Gert) Smith - Bestuurslid
met aandachtsgebied Notarieel recht.

Dhr. I. (Ivo) van den Brink - Bestuurslid
met aandachtsgebied marketing.

Dhr. G. (George) Groote - Bestuurslid
met aandachtsgebied ondernemen/vastgoed.

Mevr. W. (Wineke) Armbrust - Bestuurslid / Kinderarts Beatrix Kinderziekenhuis
met aandachtsgebied algemene kindergeneeskunde.

Dhr. G.P.J. (Gerard) Nijhuis - Bestuurslid / Manager Zorg Beatrix Kinderziekenhuis
met aandachtsgebied medische zorg kindergeneeskunde.

Wetenschapscommissie Beatrix Kinderziekenhuis

Prof. dr. G.H. Koppelman
Prof. dr. A.F.  Bos
Prof. dr. F.J. van Spronsen
Prof. dr. B.M.  Bakker

De (zakelijke) ambassadeurs van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zetten zich vol overgave in om in hun netwerk het waardevolle werk van de stichting onder de aandacht te brengen.
Waarom Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis werkt met ambassadeurs? Zij brengen ons belangrijke werk voor het Beatrix Kinderziekenhuis onder de aandacht. Daarnaast zijn er soms specifieke projecten die aandacht en fondsen nodig hebben om gerealiseerd te kunnen worden.

Zakelijke ambassadeurs

Zakelijke ambassadeur Alfred Welink Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Alfred Welink

Zakelijke ambassadeur Arie van der Spek Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Arie van der Spek

Zakelijke ambassadeur George Groote Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

George Groote

Zakelijke ambassadeur Lars Evers Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Lars Evers

Zakelijke ambassadeur Marieke Abbink Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Marieke Abbink

Zakelijke ambassadeur Martijn Kroeze Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Martijn Kroeze

Zakelijke ambassadeur Regina Koning Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Regina Koning

Zakelijk ambassadeur Sjoukje Witkop Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Sjoukje Witkop

Zakelijke ambassadeur Stef van der Ziel Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Stef van der Ziel

Kinderambassadeurs

Floor kinderburgemeester van de gemeente GroningenFloor legt uit waarom zij ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is geworden: 'Als kind wil je zo veel mogelijk leuke dingen doen en zoveel mogelijk bewegen. Helaas kan niet ieder kind dat. Als ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil ik me er voor inzetten dat er zo veel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de kinderen, zodat zij een prettige en zo aangenaam mogelijke tijd in het ziekenhuis hebben.'
'Als kind wil je zo veel mogelijk leuke dingen doen en zoveel mogelijk bewegen. Helaas kan niet ieder kind dat. Als ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil ik me er voor inzetten dat er zo veel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de kinderen, zodat zij een prettige en zo aangenaam mogelijke tijd in het ziekenhuis hebben.'
De ambtsperiode van Floor loopt van 1 januari 2020 t/m september 2021. Zij wordt tijdens deze periode bijgestaan door de loco-Kinderburgemeester Milou. Floor is 10 jaar en speelt graag viool. Floor wil graag dat arme kinderen kunnen sporten. Ze wil meehelpen dat ze iets bereiken. "Maar het belangrijkste is dat ik gewoon iets goeds voor Groningen wil doen".


AFoto kinderambassadeurs Ashley en Larissashley Marlin en Larissa Lensen - Kinderambassadrices
Ashley en Larissa (16) zijn al sinds jonge leeftijd patiënt in het Beatrix Kinderziekenhuis en willen zich graag inzetten voor de stichting en de activiteiten ten bate van het Beatrix Kinderziekenhuis. Deze twee spontane dames vertellen het verhaal hoe het is om al je hele leven in het ziekenhuis te komen en tegelijkertijd wat ze allemaal wel kunnen doen. Een paar keer per jaar zullen deze twee dames de stichting ondersteunen bij activiteiten.

 

Ambassadeurs

Ambassadeur van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: Nienke de Rive Box

Nienke de Rive Box

Ambassadeur van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: Foppe de Haan

Foppe de Haan

Ambassadeur van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: Bert Visscher

Bert Visscher

Ambassadeur van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: Ben Woldring

Ben Woldring

Ambassadeur van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: Youp van 't Hek

Youp van 't Hek

Ambassadeur van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: Maya Wildevuur

Maya Wildevuur

CBF

Als u het CBF-Keur ziet afgebeeld in een publicatie van een fondsenwervende organisatie (goed doel), kunt u erop vertrouwen dat deze de strenge beoordeling door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft doorstaan.

Het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) verstrekt eerstegraads keurmerken en certificaten aan fondsenwervende goede doelen instellingen. Daarnaast controleert het CBF of een instelling haar geld op een verantwoorde manier besteed. Om het CBF keurmerk te krijgen moet de organisatie voldoen aan een aantal strenge criteria. Eén van de eisen is dat de kosten voor fondsenwerving niet meer dan 25% van de inkomsten bedragen.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is sinds 26 mei 2014 in het bezit van dit keurmerk.

Bekijk hier ons CBF-Erkenningspaspoort.
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

ANBI

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis beschikt sinds 1 januari 2008 over een ANBI status.

Meer informatie over ANBI's en giften vindt u op www.belastingdienst.nl/anbi.

Bedrijfsvrienden

• Alfred Bakker Makelaars • Excap • GasTerra B.V. • Groningen Seaports • Harwig BV • Interoffice Kantoorinrichting B.V. • Intrex B.V. • Klimaatgroep Holland BV • Klunder Uw Deurregisseur 
• Kranz Collins • Kroeze & Partners • Makelaardij van der Houwen • Montel • P&P Projects • Perdok • PRA Health Sciences • Rabobank Stad en Midden Groningen • Smart Camels 
• SRC Reizen • Teerling & Partners • Thuis nieuwbouwmakelaars • Trendhopper • Trip Advocaten en Notarissen • Verbion Vloeren • Vesta • WeShootit

Donateurs

• Centrale Medische Bibliotheek • St. Maripaan Teaming • St. Challenge for Charity Foundation/ Noordkaap Challenge • St. Fam. Stol-Hoeksema • Hanzehogeschool  Groningen - Master Events • Codex Legal Services • De heer K. Bron • Stichting NTR/Beste vrienden Quiz • Edwards Lifesciences B.V.  • Intenza Comfort Medical Support B.V • La Carte Internet BV • AnkerFonds • HTG kerstgelden • Sponsorkliks BV • Teijin Aramid B.V. • BDW Holding B.V. • H.G. de Bruin • Indoor Kerst sport Spektakel • Uitgeverij eigen boek (royalty h. schutte) • Stichting STAR • UMCG beveiliging • Lions Hogeland • GasTerra • Vesta Groningen

Kettingbeding Wijntjes

Sinds 2011 heeft de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een bijzondere samenwerking met Theo Wijntjes (BV).  Theo Wijntjes BV is een bedrijf  die veel handel in voornamelijk agrarisch onroerend goed doet.

Eigenaar Theo Wijntjes was persoonlijk geraakt door de impact van ziek zijn op kinderen en hun familie en wil zich graag inzetten voor het verbeteren van de levensverwachting van kinderen met kanker. Om deze reden wordt  in samenwerking met Sekuer Notarissen te Surhuisterveen er in iedere akte waarbij via Theo Wijntjes (BV) iets aan- of verkocht wordt  een uniek verplichting opgenomen om afhankelijk van de oppervlakte  van het verkochte  een afdracht aan Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te doen. Aan deze verplichting is tevens een kettingbeding verbonden waardoor ook een opvolgende eigenaar weer verplicht is deze afdracht aan de stichting te voldoen. De verplichting blijft hiermee tot in lengte van dagen op de onroerende zaken rusten. Dat levert een aanzienlijke stroom van donaties op. Met deze donaties is de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis in staat om onderzoek en behandeling van kinderkanker financieel te ondersteunen.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is onderdeel van een academisch ziekenhuis, het UMCG. In het Beatrix Kinderziekenhuis wordt continu vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onderzoek naar oorzaken van ziekten, verbeterde behandelmethoden en gevolgen van ernstige ziekten bij kinderen. Onderzoek is onmisbaar in de stap naar genezing en daar is financiële steun voor nodig. We zijn Theo Wijntjes (BV) alsmede de mensen die op deze wijze al een bijdrage hebben geleverd dan ook zeer dankbaar voor deze bijzondere samenwerking.

 

Knuffelvriendje voor geopereerde kanjers

BEATRIX-Portret-Harry-150px-circle

Harry Vaatstra

Bedrijfsvriend Klimaatgroep Holland

‘Wat geweldig dat we zó concreet konden helpen. We zijn echt vrienden geworden.’

Scroll naar top