Beatrix Kinderziekenhuis

Hét academische kinderziekenhuis van Noordoost Nederland

De allerbeste zorg voor zieke kinderen
Het Beatrix Kinderziekenhuis richt zich op behandeling en zorg van kinderen van 0 tot 18 jaar. Het is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het Beatrix Kinderziekenhuis bestaat uit:
- 2 poliklinieklocaties met eigen spoedeisende hulp voor kinderen
- 4 verpleegafdelingen
- Kinder Intensive Care en IC Neonatologie
Daarnaast is er een groot onderzoekslaboratorium en een functieonderzoek afdeling in het kinderziekenhuis.

In een aantal gevallen komen kinderen vanuit het hele land naar ons toe om specifieke zorg te ontvangen omdat ons kinderziekenhuis daarvoor de expertise in huis heeft. Dit geldt bijvoorbeeld voor aangeboren hartafwijkingen (kinderhartcentrum), leverziekten en levertransplantatie, metabole aandoeningen, complexe kinderlongaandoeningen en darmchirurgie.

Naast goede zorg voor kinderen is het ook belangrijk om aandacht te geven aan hun ontwikkeling, tijdens de behandelingen in het ziekenhuis. Zo wordt ervoor gezorgd dat kinderen kunnen blijven deelnemen aan onze samenleving. Om geestelijke en cognitieve ontwikkeling bij kinderen te stimuleren, zijn er in het Beatrix Kinderziekenhuis specialistische medewerkers voor patiënten. Ook worden er door de pedagogische zorgmedewerkers activiteiten georganiseerd waar kinderen van kunnen ontspannen en plezier kunnen beleven.

PROSA methode
Pijn, angst en stress: allemaal zaken waarvan we zouden willen dat ze niet voorkomen in ons kinderziekenhuis. In het Beatrix Kinderziekenhuis maken we daarom sinds kort gebruik van de PROSA methode met als doel in 2025 een traumavrij kinderziekenhuis te zijn. Met deze PROSA methode wordt geleerd hoe pijn, angst en stress werkt bij kinderen en hoe hier op verantwoorde wijze op ingespeeld kan worden. In het Beatrix Kinderziekenhuis zijn hierin ruim 60 ambassadeurs uitgebreid geschoold.

MRI-Beatrix Kinderziekenhuis

Titia van Echten

Senior Medisch beeldvorming- en bestralingsdeskundige

Project: MRI Televisie

"Er kwam een kindje met ADHD voor een MRI scan en we twijfelden of het zou lukken maar hij lag muisstil en wilde zelfs niet weg omdat hij de vlog zo graag af wilde kijken!"

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Huispostcode CA72
Postbus 30001
9700 RB Groningen

Telefoon: 050 - 361 48 30
Email: info@vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl

Kinderziekenhuizen van Oranje-logo-Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is partner van Kinderziekenhuizen van Oranje

Scroll naar boven