Projecten

Als een kind zo ziek is dat het moet worden opgenomen in het ziekenhuis, heeft dat een enorme impact op het kind en de ouders. Het gezin leeft -vaak voor langere tijd- in twee werelden: in het ziekenhuis met het zieke kind en thuis met de rest van het gezin. Alles is anders. En veel gaat gepaard met angst, zorgen en onzekerheid, zowel bij de ouder als het kind.

Welzijnsprojecten

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs diverse welzijnsprojecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van patiënten en ouder wordt verbeterd. Voorbeelden hiervan zijn o.a. aankleding van de afdeling, herinrichting van de ouderkamers, KidsBios en het financieren van activiteiten (aan bed). Daarbij helpen de Vrienden ook bij het realiseren van de aanschaf van bijvoorbeeld spelcomputers, VR brillen en iPads. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ‘thuis’.

Wetenschapsprojecten

Het Beatrix Kinderziekenhuis is onderdeel van een academisch ziekenhuis, het UMCG. In het Beatrix Kinderziekenhuis wordt continu vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onderzoek naar oorzaken van ziekten, verbeterde behandelmethoden en gevolgen van ernstige ziekten bij kinderen. Onderzoek in onmisbaar in de stap naar genezing en daar is financiële steun voor nodig.

Fietsen voor het zieke kind vrijdag 28 oktober 2022

BEATRIX-Portret-Harry-150px-circle

Harry Vaatstra

Bedrijfsvriend Klimaatgroep Holland

‘Wat geweldig dat we zó concreet konden helpen. We zijn echt vrienden geworden.’

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Scroll naar top