Steun ons

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Alle hulp is daarbij welkom. Jouw bijdrage maakt daarin een groot verschil!

Projecten die door de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis gesteund worden, worden gezien als extra’s en worden niet betaald uit reguliere ziekenhuisbudgetten. Extra’s die wel heel belangrijk zijn voor kinderen. Het biedt hen afleiding en ontwikkeling. Het Beatrix Kinderziekenhuis is dan ook geheel afhankelijk van de steun van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis voor deze projecten.

Wil je Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis steunen met een maandelijkse of jaarlijkse financiële bijdrage? Dat kan en daar zijn we heel blij mee! Je kan vaste donateur worden door het formulier hieronder in te vullen. Alvast bedankt! 

Periodieke gift

Via periodiek schenken is de gift altijd fiscaal aftrekbaar, ongeacht inkomen of de hoogte van de gift. Met een periodieke gift doneer je 5 jaar lang een vast bedrag voor het welzijn van zieke kinderen alsmede medisch wetenschappelijk onderzoek naar ziekten bij kinderen. Dankzij dit belastingvoordeel kan meer doneren, zonder dat het jou meer kost. Je kan jouw afspraken met Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis gemakkelijk vastleggen in een (online) overeenkomst.

Hoe werkt het?

 • Je legt de gift (online) vast in een schenkingsovereenkomst. Sinds 2014 is vastlegging bij een notaris niet meer nodig.
 • Omdat de periodieke schenking volledig aftrekbaar is, profiteer je van belastingvoordeel. Een voorbeeld: je doneert € 100 per jaar. Wanneer je  in de inkomstenschijf van 42% valt, ontvang je €42 van de Belastingdienst terug. Om jouw belastingvoordeel te berekenen kan je gebruik maken van de online Schenk Calculator.
 • Je kan dit belastingvoordeel gebruiken om jouw donatie te verhogen. Dankzij het belastingvoordeel schenk je een hoger bedrag zonder dat het je meer geld kost. Op deze manier kan je nog meer betekenen voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

De voorwaarden voor een periodieke schenking zijn dat je ten minste vijf jaar een bepaald bedrag schenkt en dat de gift in een overeenkomst wordt vastgelegd. De schenking kan niet tussentijds stop worden gezet en het volledige bedrag dient vóór 31 december van elk jaar op onze rekening te staan. Aan het sluiten van een schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden en het is niet nodig een notaris in te schakelen. Het invullen en ondertekenen van ons online formulier is erg eenvoudig en kost maximaal 10 minuten.

Nalaten

Indien je de stichting wenst te bevoordelen, dan kan je dit doen door een erfstelling of legaat. Wij hebben een geldende vrijstelling voor schenk- of erfbelasting wanneer je Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis opneemt in jouw testament. De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis heeft namelijk een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een testament is noodzakelijk om de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis tot erfgenaam te benoemen of aan deze stichting een legaat te vermaken.
Voor een juiste afwikkeling bij de notaris is het van belang de officiële tenaamstelling van de stichting op te laten nemen: Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen.

Maak het verschil en word bedrijfsvriend van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis wordt verbeterd. Alle hulp is daarbij welkom en jouw bedrijfsbijdrage maakt daarin een groot verschil!

Als bedrijfsvriend help je ons om ons doel te bereiken: een zo aangenaam mogelijk verblijf voor kind, ouders én broertjes en zusjes in het Beatrix Kinderziekenhuis. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis ondersteunt diverse wetenschaps- en welzijnsprojecten die bijdragen aan deze doelstelling.

Jouw bijdrage als bedrijfsvriend

Samen vullen we de samenwerking zo waardevol mogelijk in en door bedrijfsvriend te worden toon je de maatschappelijk betrokkenheid van jouw bedrijf. Maar daarnaast ook onderstaande voordelen:

 • Directe en structurele bijdrage aan het welzijn van de patiëntjes in het ziekenhuis
 • Één uitnodiging per jaar voor een bedrijfsvrienden bijeenkomst
 • Speciale nieuwsbrief voor bedrijfsvrienden
 • Vermelding en doorverwijzing naar jouw bedrijfspagina op onze website
 • Je ontvangt een speciale attentie waarmee je kunt laten zien dat je bedrijfsvriend bent
 • Gebruik van het bedrijfsvriendenlogo
 • Band met het werk van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
 • Presentatie over Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis voor jouw eigen werknemers

Dankzij ons lage kostenbeleid gaat het geld daar waar het heen moet: naar de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis!

Aanmelden

Ondernemen en zieke kinderen helpen gaat prima samen. Verbind jouw bedrijf aan Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis omdat het zieke kind beter verdient!

Wil je je aanmelden als bedrijfsvriend van stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis? Vul dan onderstaand formulier in.


Een kaartje sturen naar een patiënt in het UMCG of Beatrix Kinderziekenhuis? Dat kan gemakkelijk via Kaartje2Go! Zo steekt u een patiënt een hart onder de riem én steunt u Vrijwilligers & Vrienden UMCG en Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Via iedere verkochte kaart ontvangen de stichtingen een donatie van €0,50 cent.

Ja, ik wil eenmalig doneren!

Om de projecten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te verwezenlijken is jouw steun onmisbaar. Alvast hartelijk bedankt voor jouw donatie!

Bedrijfsvriend Pink Marketing

Boudewijn de Jong

Eigenaar Pink Marketing
Bedrijfsvriend

"Naast de impact die we maken voor merken, vinden we het ook belangrijk om een impact te maken voor de maatschappij. Dit doen we door het Beatrix Kinderziekenhuis blijvend te ondersteunen.
We beschouwen de mensen die hier werken namelijk als ware helden."

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Huispostcode CA72
Postbus 30001
9700 RB Groningen

Telefoon: 050 - 361 48 30
Email: info@vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl

Kinderziekenhuizen van Oranje-logo-Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is partner van Kinderziekenhuizen van Oranje

Scroll naar boven