Steun ons

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Alle hulp is daarbij welkom. Uw bijdrage maakt daarin een groot verschil!

Om de projecten van vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te verwezenlijken is uw steun onmisbaar. Met hulp is het mogelijk om vele plannen te realiseren en het verblijf voor kinderen en hun ouders zo aangenaam mogelijk te maken.

Projecten die door de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis gesteund worden, worden gezien als extra’s en worden niet betaald uit reguliere ziekenhuisbudgetten. Extra’s die wel heel belangrijk zijn voor kinderen. Het biedt hen afleiding en ontwikkeling. Het Beatrix Kinderziekenhuis is dan ook geheel afhankelijk van de steun van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis voor deze projecten.

Wilt u de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis steunen met een financiële bijdrage? Dat kan en daar zijn we heel blij mee! U kunt vaste donateur worden door het formulier hieronder in te vullen.


Periodieke gift

Via periodiek schenken is de gift altijd fiscaal aftrekbaar, ongeacht inkomen of de hoogte van de gift. Met een periodieke gift doneert u 5 jaar lang een vast bedrag voor het welzijn van zieke kinderen alsmede medisch wetenschappelijk onderzoek naar ziekten bij kinderen. U legt uw afspraken met de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis gemakkelijk vast in een (online) overeenkomst. Dankzij dit belastingvoordeel kunt u meer doneren, zonder dat het u meer kost.

Hoe werkt het?

  • U legt de gift (online) vast in een schenkingsovereenkomst. Sinds 2014 is vastlegging bij een notaris niet meer nodig.
  • Omdat de periodieke schenking volledig aftrekbaar is, profiteert u van belastingvoordeel. Een voorbeeld: u doneert € 100 per jaar. Wanneer u in de inkomstenschijf van 42% valt, ontvangt u €42 van de Belastingdienst terug. Om uw belastingvoordeel te berekenen kunt u gebruik maken van de online Schenk Calculator.
  • U kunt dit belastingvoordeel gebruiken om uw donatie te verhogen. Dankzij het belastingvoordeel schenkt u een hoger bedrag zonder dat het u meer geld kost. Zo kunt u nog meer betekenen voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

De voorwaarden voor een periodieke schenking zijn dat u ten minste vijf jaar een bepaald bedrag schenkt en dat de gift in een overeenkomst wordt vastgelegd. De schenking kan niet tussentijds stop worden gezet en het volledige bedrag dient vóór 31 december van elk jaar op onze rekening te staan.
Aan het sluiten van een schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden en het is niet nodig een notaris in te schakelen. Het invullen en ondertekenen van ons online formulier is erg eenvoudig en kost maximaal 10 minuten.

Nalaten

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Alle hulp is daarbij welkom. Uw bijdrage maakt daarin een groot verschil!

Indien u de stichting wenst te bevoordelen, dan kunt u dit doen door een erfstelling of legaat. Wij hebben een geldende vrijstelling voor schenk- of erfbelasting wanneer u Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis opneemt in uw testament, de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis heeft namelijk een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een testament is noodzakelijk om de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis tot erfgenaam te benoemen of aan deze stichting een legaat te vermaken.

Voor een juiste afwikkeling bij de notaris is het van belang de officiële tenaamstelling van de stichting op te laten nemen: Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen.

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Alle hulp is daarbij welkom. Uw bijdrage maakt daarin een groot verschil!

Bedrijven zijn natuurlijk van harte welkom om Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te steunen. Als bedrijfsvriend helpt u om ons doel te bereiken: een zo aangenaam mogelijk verblijf voor kind, ouder én broertjes en zusjes in het Beatrix Kinderziekenhuis. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis ondersteunt diverse wetenschaps- en welzijnsprojecten die bijdragen aan onze doelstelling.

Uw bijdrage

Bedrijfsvrienden steunen Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis met een vaste bijdrage per jaar, voor een periode van minimaal 2 jaar. Uw bijdrage kunt u als bedrijf aftrekken van de belasting; de Stichting Vrienden van het BKZ heeft de ANBI status. Het gaat hier dan om de vennootschapsbelasting als het een N.V., B.V. of een andere vennootschapsbelastingplichtige entiteit betreft. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Belastingdienst

Voordelen

  • Directe en structurele bijdrage aan het welzijn van onze patiëntjes
  • één uitnodiging per jaar voor een Bedrijfsvrienden Netwerk Event
  • Gebruik van het Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis logo
  • Een speciale nieuwsbrief voor bedrijfsvrienden
  • Vermelding en doorverwijzing naar uw bedrijfspagina
  • Band met het werk van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
  • Presentatie over de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis voor uw eigen werknemers

Aanmelden

Ondernemen en zieke kinderen helpen gaat prima samen. Verbind uw bedrijf aan Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis omdat het zieke kind beter verdient. Neem contact op met Barbara Baijens-Vrij, Coördinator Fondsenwerving (tel 050-3614830 of e-mail b.p.baijens-vrij@umcg.nl) en word bedrijfsvriend van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Wilt u zich aanmelden als bedrijfsvriend van stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis? Vul dan het formulier bedrijfsvriend in.

Folder Word bedrijfsvriend

Download hier de folder over bedrijfsvriend worden.

Sponsor de stichting door een financiële bijdrage te leveren aan de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Booking.com

Een hotel nodig voor de vakantie of een weekendje weg? Boek nu uw hotel- overnachtingen via Booking.com en steun de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Booking.com doneert automatisch een percentage van het boekingsbedrag aan ons en hieraan zijn voor de consument en de accommodatie van verblijf geen extra kosten verbonden.

Sponsorkliks

Via Sponsorkliks kan er gewinkeld worden bij ruim 300 bekende webshops (zoals Bol.com, Coolblue en Media Markt) en gaat er per aankoop een donatie naar de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis!

Kerstkaarten.nl

Bestel zakelijke kerstkaarten via Kerstkaarten.nl en steun daarmee de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Ja, ik wil ook een donatie doen!

Om de projecten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te verwezenlijken is uw steun onmisbaar. Alvast hartelijk bedankt voor uw donatie!

Start je eigen actie

Wil je een eigen actie organiseren om geld op te halen voor het Beatrix Kinderziekenhuis? Dan kan je je eigen actiepagina aanmaken waarop je donaties kunt inzamelen!

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Scroll naar top