Op naar de top voor het zieke kind

In juli 2024 stappen we weer op de fiets, dit keer gaat de reis naar de Maratona d'les Dolomites – Enel! 
Het is één van de meest prestigieuze en populaire granfondo's (langeafstandsfietsritten) ter wereld. Het evenement trekt duizenden fietsers van over de hele wereld aan en staat bekend om zijn uitdagende parcours met adembenemende uitzichten op de Dolomieten. Er zijn verschillende afstanden waaruit je kunt kiezen: de 138, 106 of 55 kilometer.

Onze startbewijzen voor de Maratona d'les Dolomites zijn uitverkocht!

Maar heb je interesse om in 2025 op de fiets te stappen voor het Beatrix Kinderziekenhuis? Geef het dan aan via het formulier hiernaast. Wij nemen contact met je op zodra we meer informatie hebben over Op naar de top voor het zieke kind 2025!

Algemene voorwaarden 2024

Inschrijving

• Je brengt minimaal € 2.950 mee aan sponsorgeld
Hiervoor ontvang je een:
- Deelname aan de Maratona dles Dolomites
- 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Verblijf op basis van 2, 3 of 4 persoonskamer
- Welkomstpakket met goodies
- Beveiligde fietsenstalling
- Medische assistentie tijdens de tocht
- Technische ondersteuning onderweg en op vaste punten tijdens de wedstrijdrit
- Bevoorradingspunten tijdens de wedstrijdrit
- Pasta Party bij de finish
- Begeleiding van TUI Sports en Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
- Officieel Castelli Maratona dles Dolomites - Enel fietsshirt en singlet 
- Wielershirt van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Exclusief:
- Reis- en annuleringsverzekeringen
- Vervoer naar de Dolomieten
- Kosten medische verklaring

Let op:
- De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar
- Medische verklaring verplicht

Kamers
Helaas is het niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken. We hebben de keuze uit een comfort room (2-3 personen) en een junior suite (2-4 personen). Bij je reservering kan je een voorkeur aangeven voor type kamer en met wie je eventueel een kamer wilt delen. Samen met TUI Sports zullen we een kamerindeling maken voor alle deelnemers.

Toeslagen junior suite
2 persoons bezetting € 330 per persoon.
3 persoons bezetting € 100 per persoon.

Het reisarrangement wordt uitgevoerd door TUI Sports.

Sponsorgeld

Iedere deelnemer brengt voor deelname aan Maratona dles Dolomites sponsorgeld mee. Dit is bestemd voor je verblijf, startbewijs en de sponsorbijdrage voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.
• Om je inschrijving definitief te bevestigen dien je direct € 350 over te maken via de doneermodule op je eigen actiepagina.
• Voor 15 april 2024 dien je 50% van je sponsorgeld binnen te hebben.
• Voor 1 juli 2024 dien je 100% van je sponsorgeld binnen te hebben.

Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen het sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo'n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden). Omdat een deel van het sponsorgeld gebruikt wordt om jouw arrangement te betalen, adviseren wij deelnemers altijd om ook zichzelf te sponsoren.

Persoonlijke actiepagina

Na je aanmelding krijg je informatie toegestuurd om je eigen persoonlijke actiepagina aan te maken.

Voorwaarden TUI Sports

Het reisarrangement van deze reis wordt uitgevoerd door TUI Sports. TUI Sports is lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Hierdoor kunnen zij je optimaal van dienst zijn en sta je er in geval van nood nooit alleen voor.

Annuleringsvoorwaarden

Zodra jij je hebt ingeschreven, zullen wij kosten gaan maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Deze kosten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren.
Mocht je niet het minimale sponsorgeld bij elkaar hebben opgehaald op de bovengenoemde data of kan je om andere redenen niet mee naar de Dolomieten, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht om deze factuur te voldoen. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur. Vraag bij TUI Sports naar de mogelijkheden omtrent reis- en annuleringsverzekeringen.

  • Bij annulering tot 4 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten 30% van de totale reissom.
  • Bij annulering vanaf 4 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Reissom Comfort room
3 persoonsbezetting € 689 per persoon
2 persoonsbezetting € 789 per persoon

Reissom Junior suite
4 persoonsbezetting € 839 per persoon
3 persoonsbezetting € 939 per persoon
2 persoonsbezetting € 1.169 per persoon

Wijzigingen

  • Tot 3 maanden voor vertrek: € 100,- wijzigingskosten per boeking plus een eventueel verschil in tarief.
  • Vanaf 3 maanden voor vertrek zijn (naams-)wijzigingen alleen mogelijk in overleg met TUI Sports.

Supporterspakket
Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen! Langs de routes zijn er mogelijkheden om iedereen tijdens het fietsen aan te moedigen!

COMFORT ROOM
3 persoons bezetting: EUR 489,- per supporter
2 persoons bezetting: EUR 589,- per supporter

JUNIOR SUITE
4 persoons bezetting: EUR 639,- per supporter
3 persoons bezetting: EUR 739,- per supporter
2 persoons bezetting: EUR 969,- per supporter

Medisch certificaat
Om deel te kunnen nemen is een medische verklaring verplicht. Dit medisch certificaat mag niet ouder dan 1 jaar zijn op de dag van het evenement. Dit moet voorzien zijn van een handtekening en stempel van je (huis)arts. 

Veiligheid en tips

• Een valhelm is verplicht. Gebeurt er een ongeval en draag je geen helm, dan ben je niet verzekerd.
• Laat je fiets vooraf nakijken bij een racefietsspeciaalzaak. Zorg dat de versnellingen goed afgesteld staan en vervang eventueel je remblokken en (buiten)banden.
• Zorg dat je fiets over voldoende kleine versnellingen beschikt, zodat je soepel kunt klimmen. Een minimum aan te raden versnelling is een compact 34 x 27 of een triple met 30 x 25.
• Blijf altijd op de juiste weghelft, respecteer de verkeersregels en neem geen uitzonderingspositie in.
• Respecteer overige weggebruikers, natuur en milieu. Gooi géén afval (verpakkingen van sportvoeding, binnenbanden, etc.) op de openbare weg maar bewaar dit in je achterzakje of gooi het in de vuilnisbakken langs de weg.

Donderdag 4 juli 2024

Op donderdag kom je aan in Arabba. Je reist op eigen gelegenheid naar dit mooie dorpje in de Dolomieten. Vanaf 15:00 kun je inchecken in het hotel. Om 19:00 verzamelen we en heten TUI Sports en Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis je welkom. We nemen het programma nogmaals uitgebreid met je door.

Vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli 2024

Deze dagen kan je zelf vrij invullen. Je kan een lekker stukje gaan fietsen (vaak maken we een trainingsrondje met de overige deelnemers en maken we al wat foto’s), erop uit om de omgeving wat beter te leren kennen. Natuurlijk kan je ook heerlijk neerstrijken op een terrasjes en genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast is het van belang om deze dagen ons startbewijs op de halen in de evenementenhal San Leonardo/Badia in Alta Badia.

Dit kan op de volgende momenten:
- Vrijdag 5 juli 2024 tussen 14.00 en 19.00 uur
- Zaterdag 6 juli 2024 tussen 10.00 en 19.00 uur

Zondag 7 juli 2024

Vandaag staat alles in het teken van de Maratona dles Dolomites - Enel 2024.
Goedemorgen! Het is tijd om op te staan. En wel héél vroeg, want tussen 05.30 en 06.15 moet je je melden bij de startplaats in La Villa. Zorg dat je er op tijd bent, want om 06.15 uur sluit de startopstelling.

Vanaf 06.30 uur wordt er gestart in vier verschillende groepen. Wij starten in het tweede en derde startvak; dames in het tweede en de heren in het derde startvak.
Om 16.15 uur eindigt deze intense maar onvergetelijke dag en finish je trots in Corvara.
Ben je er klaar voor? 3, 2, 1 … af. Forza!

Transfer
Aangezien het hotel een eindje van de start ligt, biedt het hotel een transfer service aan die inclusief is naar de start. Fietsend ben je meer dan een uur onderweg en met de tranfser is het zo’n 20 minuten naar de start. Terug naar het hotel is op eigen gelegenheid (vanaf Corvara).

Afstanden
Er zijn 3 afstanden mogelijk tijden de Dolomieten marathon. Je kan zelf bepalen welke afstand het beste bij je past.

Maandag 8 juli 2024

Nadat je gisteren een waanzinnige prestatie hebt geleverd, is het vandaag helaas tijd om uit te checken en richting huis te gaan. Je kunt tot 10.00 uur uitchecken.

Informatiepakket

Ja, ik heb interesse in wielrennen voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en zou graag meer informatie willen ontvangen.


Wat als ik de sponsorbijdrage niet bij elkaar krijg?

Iedere deelnemer brengt voor deelname aan Maratona dles Dolomites sponsorgeld mee. Dit is bestemd voor je verblijf, startbewijs en de sponsorbijdrage voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.
• Om je inschrijving definitief te bevestigen dien je direct € 350 over te maken via de doneermodule op je eigen actiepagina.
• Voor 15 april 2024 dien je 50% van je sponsorgeld binnen te hebben
• Voor 1 juli 2024 dien je 100% van je sponsorgeld binnen te hebben.

Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen het sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo'n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden). Omdat een deel van het sponsorgeld gebruikt wordt om jouw arrangement te betalen, adviseren wij deelnemers altijd om ook zichzelf te sponsoren.

Kan ik mijn deelname annuleren?

Zodra jij je hebt ingeschreven, zullen wij kosten gaan maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Deze kosten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren.

Mocht je niet het minimale sponsorgeld bij elkaar hebben opgehaald op de bovengenoemde data of kan je om andere redenen niet mee naar de Dolomieten, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht om deze factuur te voldoen. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur. Vraag bij TUI sports naar de mogelijkheden omtrent reis- en annuleringsverzekeringen.

  • Bij annulering tot 4 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten 30% van de totale reissom.
  • Bij annulering vanaf 4 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Reissom Comfort room
3 persoonsbezetting € 689 per persoon
2 persoonsbezetting € 789 per persoon

Reissom Junior suite
4 persoonsbezetting € 839 per persoon
3 persoonsbezetting € 939 per persoon
2 persoonsbezetting € 1.169 per persoon

Wijzigingen

  • Tot 3 maanden voor vertrek: € 100,- wijzigingskosten per boeking plus een eventueel verschil in tarief.
  • Vanaf 3 maanden voor vertrek zijn (naams-)wijzigingen alleen mogelijk in overleg met TUI Sports.

Is het mogelijk om mijn deelname over te dragen aan een ander?

Naamswijzigingen zijn tot 3 maanden voor vertrek mogelijk, alleen in overleg met TUI Sports. De wijzigingskosten per boeking bedragen € 100,-. 

Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar van de belasting?

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis beschikt sinds 1 januari 2008 over een ANBI status. Meer informatie over ANBI's en giften vindt u op www.belastingdienst.nl/anbi.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst naar toe?

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zal de opbrengst gebruiken om projecten voor het welzijn van zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis te realiseren. Voor een overzicht van de lopende projecten verwijzen we je graag naar onze website.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Huispostcode CA72
Postbus 30001
9700 RB Groningen

Telefoon: 050 - 361 48 30
Email: info@vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl

Kinderziekenhuizen van Oranje-logo-Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is partner van Kinderziekenhuizen van Oranje

Scroll naar boven