Marathon New York

Kom jij als hero in actie voor onze kleine heroes?

Op 6 november 2022 staan we weer met een flink aantal lopers voor het Beatrix Kinderziekenhuis aan de start van de 51e editie van de TCS New York City Marathon.

Staat de marathon der marathons ook op jouw bucketlist. Dan is dit je kans! De New York Marathon is de 'Marathon der Marathons. Komt het door de stad? Het enthousiasme van de ruim 2 miljoen toeschouwers? Het parcours dat je door de vijf wijken van de stad brengt? Het is een ongelooflijke belevenis.

Wanneer jij, na al je trainingsuren en de zware 42 kilometer en 195 meter, de finishlijn in Central Park passeert is dat een moment wat je nooit meer zult vergeten! Ga ook de uitdaging aan voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Dat geeft je een bijzonder gevoel en het zieke kind weer energie!

Helaas zijn de startbewijzen voor 2022 uitverkocht, maar maak hieronder alvast een gratis voorboeking 2023 (let op: geen garantie op deelname).

Algemene voorwaarden marathon New York

Inschrijving

Je brengt minimaal € 5.095 mee aan sponsorgeld

Hiervoor ontvang je een:
- Startbewijs voor de marathon
- Hotelovernachting o.b.v. logies en ontbijt en een tweepersoonskamer (kamer op indeling*)
- Gratis Wifi in hotel
- Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam naar New York
- Gratis ruimbagage à 23 kilo en 1 stuk handbagage
- Transfers luchthaven - hotel en v.v.
- Transfer naar de start met bus van Marathons Internationals
- Begeleiding door reisleiding van Marathons Internationals, trainer, fysiotherapeut en Nederlandse arts in New York
- Dagelijks spreekuur in het hotel
- Marathons International Supporterspunt langs de route
- Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis loopshirt met eigen naam
- Fun after the Run borrel
- Een wereldervaring om nooit te vergeten
- Verzekeringen exclusief en zijn voor eigen rekening
* Mochten er een oneven aantal lopers zich aanmelden, zal Marathons International contact met je opnemen. Indien een kamer op indeling niet mogelijk blijkt, dient de 1-persoonskamertoeslag betaald te worden.

Sponsorgeld

Iedere deelnemer brengt voor Marathon voor het zieke kind sponsorgeld mee. Dit is bestemd voor je reis, startbewijs en het welzijnsproject van de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

 • Om je inschrijving definitief te bevestigen dien je direct € 750 over te maken via de doneermodule op je eigen actiepagina.
 • Voor 1 juli 2022 dien je 50% van je sponsorgeld binnen te hebben
 • Voor 15 oktober 2022 dien je 100% van je sponsorgeld binnen te hebben.

Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen het sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo'n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden). Omdat een deel van het sponsorgeld gebruikt wordt om jouw arrangement te betalen, adviseren wij deelnemers altijd om ook zichzelf te sponsoren.

Persoonlijke actiepagina

Na je aanmelding krijg je informatie toegestuurd om je eigen persoonlijke actiepagina aan te maken.

Toeslagen/extra opties (allen voor eigen rekening)

 • Wil je liever een kamer voor jezelf in plaats van op indeling? Dit is ook mogelijk voor een toeslag v.a. € 514,-.
 • Supporters meenemen naar New York? Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.
 • Langer verblijven? Dit is mogelijk op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Annuleringsvoorwaarden

Zodra jij je hebt ingeschreven, zullen wij kosten gaan maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Deze kosten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Mocht je niet het minimale sponsorgeld bij elkaar hebben opgehaald op de bovengenoemde data of kan je om andere redenen niet mee naar New York, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht om deze factuur te voldoen. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

 • Bij annulering tot en met 31 juli 2022 30% van de totale reissom (€ 586,50)
 • Bij annulering vanaf 1 augustus 2022 100% van de totale reissom (€ 1955)

De kosten van het startbewijs (€ 595) zijn in alle gevallen non-refundable. Indien de loper zelf de reis annuleert, zullen deze kosten op rekening komen van de loper. Indien de Marathon van New York geannuleerd wordt of de inreisbeperkingen Nederlandse reizigers in het algemeen (ongeacht vaccinatie) niet toelaten, dan zullen deze kosten komen op rekening van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Naamswijzigingen

Naamswijzigingen zijn alleen mogelijk tegen betaling van € 125 aan wijzigingskosten. Een naamswijziging is mogelijk tot 1 augustus 2022.

Wijziging in heen- of terugreisdatum

• Wijziging in heen- of terugreisdatum na bevestiging is mogelijk, maar op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen. De wijzigingskosten bedragen € 150 p.p. exclusief eventueel verschil in tarief.
• Na 1 augustus 2022 zijn wijzigingen in reisdata niet meer mogelijk.

Reisadvies Verenigde Staten

De kleurcode van de Verenigde Staten bepaald door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is op dit moment groen. Er gelden echter wel regels met betrekking tot inreizen voor Nederlanders door Covid-19. De maatregelen die gelden als je op dit moment (11 maart 2022) zou vertrekken naar de VS, hebben we hieronder voor je beschreven:

Voor vertrek
Je kunt niet met je digitale coronabewijs naar de VS reizen. Om toegang te krijgen tot de VS moet je je vaccinatie-, test- of herstelbewijs uitprinten en op papier mee nemen. Om de VS in te reizen dien je te voldoen aan de volgende punten:

 • Bij het inchecken moet je een bewijs hebben dat je volledig bent gevaccineerd. Je wordt als volledig gevaccineerd gezien als je 1 prik hebt gehad van het Janssen vaccin of 2 prikken van het Pfizer/BioNTech/AstraZeneca of Moderna vaccin. Indien je niet of niet volledig gevaccineerd bent mag je niet naar de VS reizen.
 • Voor je gaat vliegen ben je verplicht om een Covid-19 test (PCR of antigeen) te doen. Deze test mag niet ouder zijn dan 1 dag voor vertrek.

Terugreis naar Nederland
Wanneer je naar Nederland reist, ben je verplicht om je te laten testen op Covid-19. Je moet een NAAT/PCR test van maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud overleggen. Mocht deze test positief zijn, dien je 10 dagen in quarantaine op de bestemming te gaan. Extra kosten die gepaard gaan met quarantaine komen voor rekening van de reiziger. Ook moet je een gezondheidsverklaring invullen.

Voor uitgebreide informatie over wanneer je volledig bent gevaccineerd en meer informatie over de maatregelen, verwijzen we je graag naar de website Nederland Wereldwijd en de website van de VS betreft ‘Travel to and from the United States’.

Situatie New York
De vaccinatieverplichting in New York is afgeschaft. Je hebt dus geen vaccinatiebewijs nodig voor toegang tot bijvoorbeeld restaurants. Op sommige plekken, zoals bijvoorbeeld Broadway of bepaalde musea vragen ze nog wel om een vaccinatiebewijs.

Voor vertrek sturen we je uitgebreide informatie over de eventuele op dat moment geldende maatregelen.

Voorwaarden NYRR

Om deel te nemen aan de marathon, dien je volledig gevaccineerd te zijn. Dit is het beleid van de NYRR.
• De kosten van het startbewijs (€ 595) zijn in alle gevallen non-refundable.
- Indien de loper zelf de reis annuleert, zullen deze kosten op rekening komen van de loper.
- Indien de Marathon van New York geannuleerd wordt of de inreisbeperkingen Nederlandse reizigers in het algemeen (ongeacht vaccinatie) niet toelaten, dan zullen deze kosten komen op rekening van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Reisdocumenten

Je dient er zelf voor te zorgen in het bezit te zijn van alle benodigde documenten inclusief vaccinatie-, test– of herstelbewijs. Wijzigingen in voorwaarden tussen boeking en vertrekdatum met betrekking tot documenten zijn geen reden tot kosteloze annulering.

Daarnaast dien je er voor te zorgen dat de gegevens bij boeking correct zijn ingevuld en overeenkomen met de gegevens op je paspoort. Ook dien je een ESTA goedkeuring aan te vragen, wij raden aan dit direct na boeking te doen via de volgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/ Zonder ESTA goedkeuring is het niet mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen.

Gezondheidsvoorschriften

Voor Verenigde Staten gelden mogelijk adviezen, respectievelijk voorschriften op het gebied van gezondheid. Voor informatie verwijzen wij je naar je huisarts, GGD, het Ministerie van Volksgezondheid of www.lcr.nl

Bekijk de volgende websites voor meer informatie over het coronavirus en reizen: RIVM, ANVR met veel gestelde vragen over reizen en coronavirus, Reisadviezen ministerie van Buitenlandse Zaken en WHO.

Marathons International

Het reistechnische gedeelte van deze reis wordt uitgevoerd door Marathons International.
Marathons International is lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Reizen.

Programma 2022

Donderdag 3 november 2022

Vandaag vlieg je met een rechtstreekse vlucht van KLM naar New York. Je vertrekt vanaf Amsterdam rond de vroege middag en komt aan het einde van de middag (lokale tijd) aan in New York. Na aankomst word je ontvangen door de reisleiding en per transfer naar je hotel gebracht. Hier aangekomen ontvang je je kamersleutel en kan je avontuur in New York echt beginnen!

Vrijdag 4 november 2022

Vrijdagochtend vertrek je vroeg samen met de reisleiding van Marathons International naar het Jacob K. Javits Convention Center waar de TCS New York City Marathon Expo plaats vindt. Hier kun je je startbewijs ophalen! Je krijgt het startnummer alleen mee op vertoon van je registratiekaart én paspoort, dus vergeet deze niet mee te nemen! Ook is er een beurs met alles op het gebied van hardloopgebied, waar je nog even rond kunt neuzen en de wellicht nog een paar mooie TCS New York City Marathon collector’s items kunt scoren.

Je kunt hier op eigen gelegenheid rondlopen. Na de Expo ga je op eigen gelegenheid naar het Park Lane hotel, waar de Marathons International marathonbriefing plaatsvindt.

Marathon briefing
Aan het begin van de middag verzamelen we ons in Park Lane hotel, voor een marathon briefing. Tijdens deze presentatie krijg je de laatste tips en informatie ter voorbereiding op de marathon. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze ervaren tourleaders, trainers en fysiotherapeut. Zij weten namelijk hoe het is om New York te lopen!

Na de briefing wandelen we gezamenlijk naar het finishgebied in Central Park. Hier heb je tijd om alvast een foto voor de finish te maken en maken we tevens de jaarlijkse groepsfoto met alle lopers voor het Beatrix Kinderziekenhuis. De supporters kunnen hier even bij de tribune wachten, terwijl de lopers samen met onze trainer een verkenningsloop door Central Park maken. Wij laten je alle punten zien die op zondag van belang zijn, zoals bijvoorbeeld waar je je supporter het beste kan ontmoeten.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Optioneel programma
’s Avonds staat de TCS New York City Marathon Opening Ceremony op het programma. Tijdens de Parade of Nations presenteren lopers uit meer dan 100 landen zich met muziek, vlaggen en klederdracht. Als je wil kan je jezelf hier zelfs voor opgeven! Na de optocht is er een spectaculaire vuurwerkshow boven Central Park die je zeker niet mag missen.

Zaterdag 5 november 2022

Vrije dag. Je kunt bijvoorbeeld naar het National September 11 Memorial. Het monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in de Amerikaanse stad New York. Maar ook Times Square, Empire State Building, Rockefeller Center zijn zeker een bezoek waard.

Optioneel programma
Op zaterdagochtend organiseert de marathonorganisatie de Abbott Dash to the Finish Line 5K Run. Dit is een hardloopwedstrijd over de laatste 5 kilometer van het marathonparcours. In de loop van 2022 ontvang je meer informatie hoe je je hiervoor kan opgeven.

Zaterdagmiddag vindt onze Stadstour met Pim plaats. Dis is een facultatieve excursie, de kosten bedragen € 55,-. Pim woont al enkele jaren in New York en laat tijdens deze bus excursie jou de hotspots en zijn favoriete plekken in Manhattan zien. Het is een leuke manier om meer van New York te zien maar toch je benen te sparen.

Op zaterdagavond organiseert de marathonorganisatie het TCS New York City Marathon Eve Dinner, je kunt online of op de Expo een toegangsbewijs kopen zo lang de voorraad strekt.

Zondag 6 november 2022- D-DAY!

Vandaag is de grote dag waar je de laatste maanden naartoe hebt geleefd! In de vroege ochtend vertrekken de Marathons International bussen vanuit de hotels om je naar het startgebied aan de voet van de Verrazano-Narrows Bridge op Staten Island te brengen. Rond 09.50 uur gaat het écht beginnen… het startschot klinkt voor de TCS New York City Marathon!

Ook voor de supporters staat er een bus klaar, waarmee ze samen met het begeleidingsteam naar het gezellige Marathons International Supporterspunt worden gebracht. Voor vertrek naar New York ontvangen de supporters een supporterspakket om goed herkenbaar en hoorbaar te zijn. We steken de lopers een hart onder de riem door ze luidkeels aan te moedigen!

Nadat je gefinisht bent kun je eenvoudig per metro terugkeren naar het hotel. Marathons International organiseert dan de gezellige Fun after the Run borrel. Je hebt vandaag een geweldige prestatie geleverd en dat moet gevierd worden! Met je medaille om je nek kun je met elkaar genieten en napraten over je belevenissen van deze dag. Wij trakteren!

Maandag 7 november 2022

Op maandag komt er helaas een einde aan het avontuur in New York. Je hebt de eerste helft van de dag nog ter vrije besteding en vliegt in de avond terug met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Amsterdam. De reisleiding begeleidt je uiteraard weer tijdens de transfer naar de luchthaven en helpt bij het inchecken. Je vliegt terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aan komt.

Informatiefolder

Ja, ik heb interesse in de Marathon van New York en ontvang graag meer informatie.


>

Veel gestelde vragen marathon New York

Wat als ik het sponsorbijdrage niet bij elkaar krijg?

Uiteraard is het belangrijk dat je je actief inzet om het sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Maak gebruik van je persoonlijke actiepagina en ons promotiemateriaal. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen om de actiemogelijkheden te bespreken.
Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan contact op met de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. We houden in zo'n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Uiteraard is het ook mogelijk om jezelf te sponsoren om zelf een bijdrage aan je reis te doen.

Zodra jij je hebt ingeschreven, zullen wij kosten gaan maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Deze kosten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Mocht je niet het minimale sponsorgeld bij elkaar hebben opgehaald op de bovengenoemde data of kan je om andere redenen niet mee naar New York, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht om deze factuur te voldoen. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

 • Bij annulering tot en met 31 juli 2022 30% van de totale reissom (€ 586,50)
 • Bij annulering vanaf 1 augustus 2022 100% van de totale reissom (€ 1955)

De kosten van het startbewijs (€ 595) zijn in alle gevallen non-refundable.

 • Indien de loper zelf de reis annuleert, zullen deze kosten op rekening komen van de loper.
 • Indien de Marathon van New York geannuleerd wordt of de inreisbeperkingen Nederlandse reizigers in het algemeen (ongeacht vaccinatie) niet toelaten, dan zullen deze kosten komen op rekening van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Kan ik mijn deelname aan de marathon annuleren?

Je kunt je aanmelding annuleren. Hiervoor gelden bovengenoemde annuleringsvoorwaarden.

Waarom raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten voor de gehele reissom?

Zodra jij je hebt ingeschreven, zullen wij kosten gaan maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Deze kosten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Mocht je niet het minimale sponsorgeld bij elkaar hebben opgehaald op de bovengenoemde data of kan je om andere redenen niet mee naar New York, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht om deze factuur te voldoen. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

 • Bij annulering tot en met 31 juli 2022 30% van de totale reissom (€ 586,50)
 • Bij annulering vanaf 1 augustus 2022 100% van de totale reissom (€ 1955)

De kosten van het startbewijs (€ 595) zijn in alle gevallen non-refundable.

 • Indien de loper zelf de reis annuleert, zullen deze kosten op rekening komen van de loper.
 • Indien de Marathon van New York geannuleerd wordt of de inreisbeperkingen Nederlandse reizigers in het algemeen (ongeacht vaccinatie) niet toelaten, dan zullen deze kosten komen op rekening van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Is het mogelijk om mijn deelname over te dragen aan een ander?

Naamswijzigingen zijn alleen mogelijk tegen betaling van € 125 aan wijzigingskosten. Een naamswijziging is mogelijk tot 1 augustus 2022.

Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar van de belasting?

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis beschikt sinds 1 januari 2008 over een ANBI status.
Meer informatie over ANBI's en giften vindt u op www.belastingdienst.nl/anbi

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van de marathon New York naar toe?

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zal de opbrengst van de marathon New York gebruiken om projecten voor het welzijn van zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis te realiseren. Voor een overzicht van de lopende projecten verwijzen we je graag naar website.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Scroll naar top