Sponsorloop pakket

Op deze pagina vindt u alles wat u nodig heeft voor een geslaagde sponsorloop. Op deze manier hopen wij het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om in actie te komen voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

De sponsorloop is de meest bekende vorm; deelnemers leggen binnen een bepaalde tijd (hard)lopend een vast parcours af. Het aantal keer dat zij het parcours afleggen wordt bijgehouden. Dit kan een parcours op een sportveld zijn, op het schoolplein, rondjes om de school of een ander parcours in de omgeving van de school. Ook kan er gekozen worden om een bepaalde afstand af te leggen, bijv. ieder kind loopt 5 rondes om de school. Houd er rekening mee als de loop buiten het schoolterrein plaatsvindt, dat er toestemming van de gemeente moet zijn.

Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een sponsorloop op een schaatsbaan of in een zwembad. Of maak er een fietstocht van.Loopt-u-ook-mee

Checklist sponsorloop

Contactpersoon
Wijs een contactpersoon aan binnen de school. Het is van belang om een aanspreekpunt binnen de school te hebben.
Datum doorgeven
School/Vereniging geeft de datum van de sponsorloop door Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis via info@vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl of 050 – 3614830
Ouders op de hoogte brengen
Breng ouders op de hoogte door middel van een brief. In deze brief staat wanneer de loop plaatsvindt en dat het bedoeling is dat het kind actief opzoek gaat naar sponsors. De brief beschrijft ook kort wat Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis doet.
Persbericht
Breng lokale pers op de hoogte door het versturen van een Persbericht sponsorloop.
Sponsorloopkaart
Kinderen gaan op zoek naar sponsoren. Download hiervoor onze sponsorloopkaart. Eventueel kun je hier ook een korte/uitgebreide toelichting downloaden over de stichting, zodat kinderen deze mee kunnen nemen naar hun sponsoren.
Voorlichting
Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis neemt contact op met school/vereniging om te kijken of er wensen zijn voor een voorlichting op school/vereniging en of er iemand van de stichting aanwezig kan zijn tijdens de sponsorloop.
Op de dag zelf
Op de dag zelf van de sponsorloop ontvangen de kinderen een oorkonde als bewijs van deelname aan de sponsorloop voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.
Opbrengst
Na afloop van de sponsorloop gaan de kinderen met de door hen persoonlijk ingevulde Sponsorkaart terug naar hun sponsoren om de bijdragen op te halen. Eventueel kan er ook gekozen worden kinderen voor een vast bedrag te sponsoren, zodat kinderen maar een keer langs hun sponsoren moeten.
Eindresultaat
Is de sponsorloop goed verlopen? Wij zouden het heel leuk vinden om een mooie foto en een kort verslag te ontvangen voor op onze website. We horen graag hoe het is gegaan en hoeveel geld er is opgehaald. Het bedrag kan vervolgens overgemaakt naar: NL75 INGB 0005 3798 42 t.n.v. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis onder vermelding van Sponsorloop, naam school/vereniging en datum.

Facebooktwitter