Overige Sociale en culturele activiteiten 2017

De pedagogische zorg binnen het Beatrix Kinderziekenhuis bereidt kinderen voor op hun behandelingen en zorgt voor afleiding. Hun werk is van groot belang om het kind even het ziekenhuis te laten vergeten. Om het ‘ziekenhuisleed’ enigzins te verzachten, organiseert de pedagogische zorg regelmatig in ons Kindertheater en aan bed uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. Van muziek tot circus en van cabaret tot dans, elk patiëntje krijgt een glimlach op zijn gezicht en vergeet voor heel even dat ze in het ziekenhuis zijn. Blijdschap heeft niet alleen een positieve uitwerking op het welzijn van het kind, maar het blijkt ook vaak een positief effect te hebben op het genezingsproces.

‘Uitbundig lachen is een goed medicijn’

Zo komt jaarlijks de Landmacht langs met tanks en materiaal, de basketballers van Donar, wordt er ijshockey gespeeld in de patio, zijn er muziekvoorstellingen en hebben we elk jaar hoog bezoek van Sinterklaas.

Donaties en giften zijn van wezenlijk belang om dit soort activiteiten mogelijk te maken in ons ziekenhuis. Uw steun wordt daarom zeer gewaardeerd, niet alleen door ons, maar ook zeker door de kinderen.

Donaties

• Nalatenschap € 2.500,-

Facebooktwitter

Gerealiseerd!