We;zijnsproject Muziek aan Bed in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Muziek aan Bed 2018

Om het ‘ziekenhuisleed’ enigzins te verzachten, organiseert de pedagogische zorg regelmatig aan bed van onze patiëntjes uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. De muzikanten van Muziek aan Bed bezoeken elke maand ons kinderziekenhuis.

“Wat is er mooier dan met muziek mensen raken? De cello, zo dicht bij de menselijke stem, kan dat als geen ander. Muziek heeft geen woorden nodig, dat is de lijfspreuk van Muziek aan Bed. Muziek vertelt een verhaal, is een verhaal, is een gevoel, muziek beleef je. Met de cello willen wij naar kinderen toe”.

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis brengt dat veel emoties met zich mee. Muziek blijkt een welkome afleiding, een lichtpuntje in de dag, waar kinderen steun aan ontlenen tijdens hun vaak ernstige ziekte en soms langdurige verpleging. De muziek en act voorzien in de behoefte aan een mooie en verrassende ervaring in een omgeving waar je je niet vaak vrolijk voelt.

Muziek aan Bed heeft een unieke concertvorm ontwikkeld, speciaal voor kinderen in het ziekenhuis. Het is een muzikale, mobiele act waarbij één cello met vier handen en twee stokken wordt bespeelt. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij Muziek aan Bed tot aan een kinderziekenhuisbed komt. Kinderen maken op een originele manier kennis met klassieke muziek en cello.

Doneer

Facebooktwitter

Gerealiseerd!