Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCH steunt Heppie Kidney Day 2018

Heppie Kidney Day 2018

Samen met de andere UMC’s in Nederland en in samenwerking met de NVN (Nierpatiënten Vereniging Nederland) draagt de kindernefrologie van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG bij aan het organiseren van een leuke dag voor kinderen met een chronische nieraandoening. Doelgroep is hierbij de kinderen van 4-16 jaar met een chronische nieraandoening, die elke 3-4 maanden (of vaker) voor controle moeten komen, maar (nog) niet in de dialyse-/transplantatiegroep vallen. Uiteraard zijn ouders en broertjes/zusjes ook welkom op deze dag.
Op zaterdag 2 juni wordt de “Heppie Kidney Day” georganiseerd in Zeist, bij het KNVB sportcentrum en kan er onder andere volop gesport en gedanst worden.

Het doel van deze dag is om de kinderen ervaringen met elkaar te laten delen in een gezellige en ontspannende omgeving. Ook voor broertjes/zusjes is er de mogelijkheid om met anderen te delen wat het betekent om een chronisch ziek broertje/zusje te hebben. Omdat dit in sommige gevallen een grote druk op een gezin kan leggen is het fijn dat zij ook mogen meedelen in deze leuke dag. Voor ouders is er ook gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen te delen.

Facebooktwitter

Gerealiseerd!