In Beatrix Kinderziekenhuis bieden wij deze bijzondere en mooie methode van Franniez sinds begin 2016 aan en hebben al meer dan 240 kinderen de Franniez methode in ontvangst mogen nemen. Daarom steunt de Vrienden Beatrix Kinderziekennhuis UMCG het Kinderfonds Franniez.

Franniez

Kinderen die eigenlijk zouden moeten spelen en leren zoeken houvast. Franniez biedt ze iets tastbaars dat laat zien wat ze hebben doorstaan. Dit geeft kinderen, ouders, broertjes en zusjes, grootouders, dokters en verpleegkundigen aanknopingspunten om over de ziekte te praten. Franniez is het tastbare bewijs hoe stoer kinderen zijn in hun kwetsbaarheid.

Wanneer kinderen voor hun chronische ziekte in het Beatrix Kinderziekenhuis worden behandeld, ontvangen ze de Franniez spiraal als basis van het verzamelsysteem. Verpakt in een blauwe of paarse koker kan de spiraal goed beschermd overal mee naar toe worden genomen. De spiraal is voorzien van een tafelstandaard.

Telkens als het kind iets rondom de ziekte meemaakt, krijgt het van de zorgmedewerker een sticker. Om het kindvriendelijk te houden, zijn alle stickers gebaseerd op het thema “zee” (een chronische ziekte is als de golven van de zee die komen en gaan). Ze symboliseren de gebeurtenis, zoals een prik, een operatie, een scan of misschien een goede of slechte dag. Allemaal met een knipoog. Wanneer je naar huis mag dan krijg je een “dol – fijn”. De sticker kan op de trede worden geplakt. Er zijn 15 verschillende kleuren Franniez treden om uit te kiezen. Twee stickers per trede, die vervolgens op de spiraal wordt geschoven.

Alle elementen samen zorgen voor een beeldverslag van de ziekte. Dat geeft het kind troost, moed en houvast voor alles wat nog komt. En vormt een aanknopingspunt voor het gesprek.

In Beatrix Kinderziekenhuis bieden wij deze bijzondere en mooie methode van Franniez sinds begin 2016 aan en hebben al meer dan 240 kinderen de Franniez methode in ontvangst mogen nemen. Aangezien wij in het Beatrix Kinderziekenhuis van dichtbij meemaken hoe waardevol deze Franniez zijn, vinden wij het van groot belang dat we deze dienst aan kunnen blijven bieden. Daarom steunen wij het Kinderfonds Franniez met een bijdrage van € 2.500,- .

Facebooktwitter

Gerealiseerd!