Beatrix Kinderziekenhuis UMCG krijgt een eigen Sinterklaasserie. Samen met Van Straat tot Laan BV zullen er in totaal 7 afleveringen gemaakt worden, van ongeveer zeven minuten per aflevering.

Eigen Sinterklaas televisieserie

Sinterklaas is toch wel één van de grootste kinderfeesten. Ieder jaar, begin november begint het weer te kriebelen en maken we ons klaar voor “zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”. Dit feest vieren we ook uitgebreid in ons kinderziekenhuis. Maar komend jaar wel op een bijzondere manier, namelijk met een eigen televisieserie die onze patiëntjes laten wegdromen naar een wereld vol magie en beleving!

Samen met Van Straat tot Laan BV en UMCG TeeVee zullen er in totaal 5 afleveringen gemaakt worden, van ongeveer zeven minuten per aflevering. Twee afleveringen zullen daadwerkelijk in en om het kinderziekenhuis afspelen. De overige vijf afleveringen spelen zich af in de provincies Groningen en Drenthe. Deze locaties zijn herkenbaar voor kinderen, zodat de kinderen zich echt een onderdeel van de serie voelen. Alle afleveringen zijn korte op zichzelf staande verhaaltjes met een rode draad, dus ook al mis je een aflevering dan maakt dat niets uit. Natuurlijk zullen de Pieten en Sinterklaas centraal staan, maar ook komen er andere gezellige personages in de serie voor.

‘Met een eigen serie voor het Beatrix Kinderziekenhuis creëren we iets waar ons patiëntjes echt naar uit kunnen kijken. Iets bijzonders en uniek’

Van Straat tot Laan BV is een theaterproductiebedrijf uit Assen. Het bedrijf verzorgt diverse concepten en diensten voor de zakelijke markt. Daarnaast biedt het bedrijf uiteenlopende podiumconcepten en produceren zij diverse kinderproducties. Het bedrijf wordt geleid door het enthousiaste en energieke duo Elise van der Laan en Toine Straatman. Zij creëren bij alles wat zij doen een ware theatrale beleving met een lach.

Donateurs

• LEGiO-Run • Stichting Mooiste Contact Fonds

Facebooktwitter

Gerealiseerd!