Welzijnsproject Droomdekens van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Droomdekens 2019

In het Beatrixkinderziekenhuis worden kinderen van 0 tot 18 jaar opgenomen die vaak ernstig ziek zijn , langdurig in het ziekenhuis liggen of een chronische ziekte hebben. Om deze kinderen een steuntje in de rug te bieden, geven medewerkers van het pedagogische team hen op een goed moment een `droomdeken`. Een droomdeken is een uniek handgemaakte deken voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of een handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar je je weer gewoon even jezelf kunt voelen.
We proberen een deken te geven die echt bij het kind past, qua kleuren en patroon. Het is bijzonder om te zien hoe blij kinderen en ouders zijn met dit cadeau. De droomdeken fleurt de kamer op en vaak nemen kinderen hun deken weer mee bij een volgende opname.

Een groot deel van de droomdekens die wij mogen geven, worden gemaakt door middelbare scholieren van het Dollardcollege uit Winschoten en Quiltgroep uit Blijham.

Facebooktwitter

Steun dit project!

Status

 
Al binnen: €
Totaal nodig: € 4.500,00