Dagboekjes voor Kinder IC en Neonatologie in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Dagboekjes voor kinder IC – 2015

Stel je eens voor. Je kind wordt opgenomen op de kinder IC en vanaf dat moment staat het leven van uw kind en gezin op z’n kop. Vaak blijft het niet alleen bij een opname op de Kinder IC, maar is er een (langdurig) vervolg traject. Daarom is er besloten om dagboekjes te ontwerpen die aan langdurige patiënten kunnen worden gegeven.

Het gaat om patiënten die op de kinder IC binnenkomen en vanuit daar nog een lange, medische weg in het ziekenhuis hebben te gaan. In het dagboekje kan de patient alle verhalen en ervaringen schrijven, met de hulp van familie, artsen en verpleging. Het is een tastbaar ‘geschenk’ waar patiënten en hun familie vaak ook later nog baat bij hebben.

Jaarlijks zullen wij ongeveer 1500 dagboekjes uitgeven aan patiënten van de Neonatologie en Kinder IC in het kinderziekenhuis. Helpt u mee dit jaarlijks mogelijk te maken?

Doneer hier!

Gerealiseerd!