Programma New York 2019

De heenreis: donderdag 31 oktober 2019

Vandaag vlieg je met een korte overstap in Londen naar New York. Na aankomst word je ontvangen door de reisleiding en per transfer naar je hotel gebracht. Hier aangekomen ontvang je je kamersleutel en kan je avontuur in New York echt beginnen!

Vrijdag 1 november 2019

Vrijdagochtend vertrek je vroeg samen met de reisleiding van Marathons International naar het Jacob K. Javits Convention Center waar de TCS New York City Marathon Expo plaats vindt. Hier kun je je startbewijs ophalen! Je krijgt het startnummer alleen mee op vertoon van je registratiekaart én paspoort, dus vergeet deze niet mee te nemen! Ook is er een beurs met alles op het gebied van hardloopgebied, waar je nog even rond kunt neuzen en de wellicht nog een paar mooie TCS New York City Marathon collector’s items kunt scoren.
Je kunt hier op eigen gelegenheid rondlopen.

Marathon New York voor het goede doel lopen, voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Marathon briefing
Aan het begin van de middag verzamelen we ons in Park Lane hotel, voor een marathon briefing. Tijdens deze presentatie krijg je de laatste tips en informatie ter voorbereiding op de marathon. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze ervaren tourleaders, trainers, fysiotherapeut en dokter. Zij weten namelijk hoe het is om New York te lopen!
Na de briefing wandelen we gezamenlijk naar het finishgebied in Central Park. Hier heb je tijd om alvast een foto voor de finish te maken en maken we tevens de jaarlijkse groepsfoto met alle lopers voor het Beatrix Kinderziekenhuis. De supporters kunnen hier even bij de tribune wachten, terwijl de lopers samen met onze trainer een verkenningsloop door Central Park maken. Wij laten je alle punten zien die op zondag van belang zijn, zoals bijvoorbeeld waar je je supporter het beste kan ontmoeten.
De rest van de middag is ter vrije besteding.

Optioneel programma
’s Avonds staat de TCS New York City Marathon Opening Ceremony op het programma. Tijdens de Parade of Nations presenteren lopers uit meer dan 100 landen zich met muziek, vlaggen en klederdracht. Als je wil kan je jezelf hier zelfs voor opgeven! Na de optocht is er een spectaculaire vuurwerkshow boven Central Park die je zeker niet mag missen.

Zaterdag 2 november 2019

Vrije dag. Je kunt bijvoorbeeld naar het National September 11 Memorial. Het monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in de Amerikaanse stad New York. Maar ook Times Square, Empire State Building, Rockefeller Center zijn zeker een bezoek waard.

Optioneel programma
Op zaterdagochtend organiseert de marathonorganisatie de Abbott Dash to the Finish Line 5K Run. Dit is een hardloopwedstrijd over de laatste 5 kilometer van het marathonparcours. In de loop van 2019 ontvang je meer informatie hoe je je hiervoor kan opgeven.
Zaterdagmiddag vindt onze Stadstour met Pim plaats. Dis is een facultatieve excursie, de kosten bedragen € 45,-. Pim woont al enkele jaren in New York en laat tijdens deze bus excursie jou de hotspots en zijn favoriete plekken in Manhattan zien. Het is een leuke manier om meer van New York te zien maar toch je benen te sparen.
Op zaterdagavond organiseert de marathonorganisatie het TCS New York City Marathon Eve Dinner, de pasta party in Central Park. Voor de lopers is het toegangsbewijs in het loperspakket inbegrepen, supporters kunnen online of op de Expo een toegangsbewijs kopen.

Zondag 3 november 2019 – D-DAY!

Vandaag is de grote dag waar je de laatste maanden naartoe hebt geleefd! In de vroege ochtend vertrekken de Marathons International bussen vanuit de hotels om je naar het startgebied aan de voet van de Verrazano-Narrows Bridge op Staten Island te brengen. Rond 09.50 uur gaat het écht beginnen… het startschot klinkt voor de TCS New York City Marathon!

Ook voor de supporters staat er een bus klaar, waarmee ze samen met het begeleidingsteam naar het gezellige Marathons International Supporterspunt worden gebracht. Voor vertrek naar New York ontvangen de supporters een supporterspakket om goed herkenbaar en hoorbaar te zijn. We steken de lopers een hart onder de riem door ze luidkeels aan te moedigen!

Nadat je gefinisht bent kun je eenvoudig per metro terugkeren naar het hotel. Marathons International organiseert dan de gezellige Fun after the Run borrel. Je hebt vandaag een geweldige prestatie geleverd en dat moet gevierd worden! Met je medaille om je nek kun je met elkaar genieten en napraten over je belevenissen van deze dag. Wij trakteren!

Marathon New York voor het goede doel lopen, voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Terugreis: maandag 4 november 2019

Op maandag komt er helaas een einde aan het avontuur in New York. De reisleiding
begeleidt je uiteraard weer tijdens de transfer naar de luchthaven en helpt bij het inchecken. Je vliegt terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aan komt.

Verblijf

DoubleTree by Hilton Metropolitan New York City ****

Luxe middenklasse
Midtown – Dit hotel is gelegen op Lexington Avenue en de 51st Street. Op loopafstand van het hotel vind je Central Park, Park Avenue, Rockefeller Center en het Broadway Theater District. Ook het Doubletree Metropolitan is een ideale plek voor een verblijf in The Big Apple.

Algemeen
Dit prima middenklasse hotel is onderdeel van de bekende Hilton-keten.
Faciliteiten
Dit hotel beschikt over een restaurant, een gezellige bar in de lobby, een business center waar je gratis gebruik kunt maken van de computers en een 24-uurs fitnesscentrum (kosteloos voor hotelgasten). Marathons International gasten hebben gratis WiFi in het hotel.
Accommodatie
Moderne gerenoveerde kamer met airconditioning, televisie, bureau, telefoon, kluisje en internetfaciliteiten. In de badkamer is er een bad/douche en een föhn aanwezig.
Verzorging
Je verblijft op basis van logies.
Bijzonderheden
Het Doubletree Metropolitan hotel combineert een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding met een zeer centrale ligging. Daarnaast ligt het hotel direct naast de metrohalte van 51st Street. In de directe omgeving zijn veel leuke restaurants voor een heerlijke en gezonde maaltijd.

Marathons InternationalStichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG is een samenwerking gestart voor de marathon van New York met Marathons International

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is een samenwerking gestart met Marathons International. Marathons International heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van marathonreizen, en weet wat er nodig is, om ervoor te zorgen dat niets een succesvolle marathon in de weg zal staan. Zo zijn er fysiotherapeuten en een Nederlandse arts in New York aanwezig, die je eventueel kosteloos kunt consulteren. In samenwerking met Marathons International is er een speciaal loperspakket samengesteld voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en wordt het reistechnische gedeelte uitgevoerd door Marathons International. Marathons International is lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Reizen.

Facebooktwitter