Ambassadeurs

Zakelijke ambassadeurs van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Bert Bruggeman – Oud voorzitter Raad van Bestuur UMCG
Peter Ketelaar – Vice President Bioanalytical Laboratories PRA Health Sciences
Harmen Grunstra – Algemeen directeur van Grunstra Architecten Groep

Ambassadeurs van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis:

Ashley Marlin en Larissa Lensen – KinderambassadricesFoto kinderambassadeurs Ashley en Larissa
Ashley en Larissa (16) zijn al sinds jonge leeftijd patiënt in het kinderziekenhuis en willen zich graag inzetten voor de stichting en de activiteiten t.b.v. het Beatrix Kinderziekenhuis. Deze twee spontane dames vertellen het verhaal hoe het is om al je hele leven in het ziekenhuis te komen en tegelijkertijd wat ze allemaal wel kunnen doen. Een paar keer per jaar zullen deze twee dames de stichting ondersteunen bij activiteiten

Bert Visscher – CabaretierFoto Bert
We moeten alles op alles zetten om het zieke kind te helpen. Dat is onze verantwoordelijkheid. Een volwassen iemand kan zelf besluiten nemen en beslissen over behandeling en begeleiding. Het zieke kind is echter reddeloos zonder steun van ons. Sinds ik zelf een zoontje heb begrijp ik hoe kwetsbaar het kind is. Het Beatrix Kinderziekenhuis is constant bezig met onderzoek en nieuwe behandelingen. Bovendien is het leefklimaat er zeer prettig. Bij mijn bezoekjes had ik het gevoel dat ik door een aantal huiskamertjes liep. Geen saaie witte zalen. Voor mij is dat ontzettend belangrijk. Het kind moet ,naast de vaak zware behandelingen, afleiding hebben en zich verder kunnen ontwikkelen in een voor hun aangename omgeving. Een kind hoort natuurlijk niet ziek  te zijn, maar als het toch niet anders is moeten we zorgen voor een tijdelijk nieuw en prettig thuis.
Kortom; ik was zeer verrast na mijn eerste bezoek. Ik werd dan ook met alle genoegen en liefde ambassadeur voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Ik hoop af en toe bij te kunnen dragen aan de fijne sfeer.
Laten we allemaal ons best doen voor de zieke kids.

Foppe de HaanFoto Foppe de Haan
Kinderen horen te spelen, alleen of samen met anderen. Kinderen horen spannende dingen te doen. Kinderen horen met grote ogen en grote oren hun wereld te verkennen. En dat wordt allemaal wat moeilijker en soms heel moeilijk als je een poos in het ziekenhuis moet vertoeven, omdat je ziek bent. En dus vind ik dat wij de plicht hebben om wanneer ze in het ziekenhuis zijn hun verblijf op een zo goed mogelijke manier plaats te laten vinden. Qua zorg, qua omgeving, qua aandacht en het liefst zo kort mogelijk.
In het Beatrixkinderziekenhuis staat het kind echt centraal en hebben ze een hoge standaard norm. Daarom ben ik ambassadeur en hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen, opdat ze snel weer buiten kunnen spelen.

Nienke de la Rive Box – Presentatrice Het KlokhuisNienke_de_la_Rive_Box_Â_copyright_Maria_Smeets
Iedere keer verbaas ik me er over hoe veel leuke dingen er in Nederland te doen zijn voor kinderen. We hebben zoveel mooie musea, goede kindertheatervoorstellingen en leuke uitjes om te doen! Maar de meeste van die dingen zijn vooral geschikt voor gezonde kinderen. Als je als kind de pech hebt ziek te worden, valt een heel groot gedeelte van de leuke dingen weg. Terwijl je die juist op moeilijke momenten zo goed kan gebruiken!
Toen ik in contact kwam met het Beatrix Kinderziekenhuis viel het me meteen op dat er hier alles aan gedaan wordt om die leuke dingen dan maar naar het ziekenhuis te halen. Om daar extra aandacht voor te vragen, daar wil ik met alle liefde aan meewerken.
Met mijn werk bereik ik in principe natuurlijk alle kinderen, maar ik spreek meestal kinderen die ik bijvoorbeeld op straat tegenkom. Als ambassadeur hoop ik ook die kinderen te bereiken die ik niet zomaar op straat kan tegenkomen, bijvoorbeeld omdat ze langdurig in het ziekenhuis moeten liggen. Ik hoop dat ik zo mijn bijdrage kan leveren om die kinderen een mooi, vrolijk moment te geven!

Youp van ‘t Hek- Cabaretier

Ben Woldring – Internetondernemer
Ben Woldring is ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCgHoe ernstig ziek een kind ook is, een kind wil spelen en zich ontwikkelen. Dat is een natuurlijke behoefte.  Kinderen moeten zich kunnen blijven ontwikkelen en door ziekte mag deze ontwikkeling niet in geding komen. Elk kind heeft een talent en moet de ruimte krijgen om dit talent te ontwikkelen. Voor mij is dat heel erg belangrijk. Als ambassadeur hoop ik op deze manier mijn bijdrage te leveren zodat kinderen zich blijven ontwikkelen en de stichting mooie en bijzondere projecten kan blijven realiseren, want het zieke kind verdient beter!

Maya Wildevuur – Beeldend kunstenares

Facebooktwitter