“Voor je naar bed gaat, nog even naar je kind kijken, dat is wat toch veel ouders willen”

Als regie verpleegkundige spreek ik regelmatig met ouders over de opname van hun pasgeboren baby op onze IC. Vaak hoor ik van hen hoe moeilijk het is om hun zieke kind achter te moeten laten. Als ouder ben je het liefst continu bij je kind in de buurt.

10 jaar geleden werden er bij onze bedden een webcam geïnstalleerd. Ouders konden 24 uur per dag naar hun kindje kijken. Dit was voor ouders erg belangrijk. Voor je naar bed gaat, nog even naar je kind kijken, dat is wat toch veel ouders willen.

Helaas zijn de betreffende camera’s afgeschreven en worden ze om die reden na onze verbouw niet opnieuw geïnstalleerd.
In samenwerking met ICT is er prachtig nieuw model ontwikkeld voor onze afdeling neonatologie. Het grote voordeel van dit nieuwe model is dat er ook in de afgedekte couveuses goede beelden gemaakt kunnen worden en ouders hun kindje kunnen blijven zien.

Ik ben ervan overtuigd dat dit middel ouders helpt in de moeilijke periode waarin ze zich bevinden. Het zal hen helpen om zich te verbinden met hun baby. Die verbinding is cruciaal voor een goede ontwikkeling van het kind tijdens en na de periode op onze afdeling.

Annet Feenstra-Weelink, regie verpleegkundige afdeling Neonatologie
Beatrix Kinderziekenhuis, UMCG

Steun dit project

Facebooktwitter