NNO Benefietconcert Doornroosje

Familieconcert Doornroosje

In samenwerking met NNO en GasTeraa organiseert Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG op zaterdag 17 februari 2018 een benefietconcert Doornroosje met Noorte Herlaar
Op zaterdag 17 februari 2018 organiseert de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en GasTerra Doornroosje door Georgina Verbaan.

In dit familieconcert voor jong en oud spelen actrice Georgina Verbaan en het NNO het beroemde sprookje Doornroosje. Als verteller neemt Georgina de luisteraars mee naar een 17e-eeuws koninklijk hof, waar edelen en feeën het doopfeest van het prinsesje Aurora bijwonen. De vrolijke stemming slaat snel om als de slechte fee Carabossa de feestzaal betreedt. Omdat zij niet was uitgenodigd, straft zij de koning en koningin door een vloek over het prinsesje uit te spreken. Op haar zestiende verjaardag zal Aurora zich prikken aan een spinnenwiel en sterven. Gelukkig weet de goede Seringenfee de vloek te verzachten; Aurora zal niet sterven, maar honderd jaar slapen, tot een prins haar wakker kust. Het orkest speelt de mooiste melodieën uit de balletmuziek Doornroosje van de Russische componist Tsjaikovski. Het is een feest om te horen hoe goed de muziek past bij de goede en kwade sprookjesfiguren die Georgina Verbaan ten tonele voert.

De opbrengsten van de kaartverkoop komt geheel ten goede voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Met deze inkomsten kunnen wij vele plannen realiseren binnen het ziekenhuis en het ziekenhuis iets meer ‘thuis’ maken.

Bestel hier uw kaarten!

Volwassen € 27,50 | Jongere (tot 29 jaar) € 12,50

Genre Familieconcert
Dirigent Christian Baldini
Verteller Georgina Verbaan
Tsjaikovski Doornroosje

Veel grote mensen denken dat klassieke muziek een serieuze zaak is. Ze blijven tijdens een concert dus heel stil in hun stoel zitten en kijken er heel ernstig bij. Dat gaat er wel anders aan toe tijdens de Familieconcerten van het Noord Nederlands Orkest! Spannende verhalen en een supergroot orkest maken samen een gezellig en feestelijk programma. Met vandaag: Doornroosje. Georgina Verbaan vertelt het beroemde sprookje Doornroosje met de mooiste melodieën uit de balletmuziek Doornroosje van de Russische componist Tsjaikovski.