• za
    maart
    Familieconcert Beethoven is jarig
    15.00 uur De Oosterpoort, Groningen

Familieconert Beethoven is jarig een benefietconcert van NNO voor stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Op zaterdag 21 maart organiseert de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en GasTerra Beethoven is jarig door acteur Bas Keijzer.

.

Beethoven viert zijn 250ste verjaardag in een feestelijk familieconcert. Het Noord Nederlands Orkest speelt zijn mooiste muziek. Hoe zou jij het vieren als je 250 jaar oud zou worden? Met 250 kaarsjes? Of 250 gasten? Met zang en dans? Of met je eigen muziek? Dat laatste zéker, in het geval van Ludwig van Beethoven. 250 jaar na zijn geboorte viert hij een feestje in dit Familieconcert. Het NNO speelt zijn mooiste muziek, en Ludwig zelf vertelt er van alles bij. De regie is van Bart Oomen.

.

FAMILIECONCERT Noord Nederlands Orkest

Symfonieën, marsen, pianomuziek: je kent waarschijnlijk meer Beethoven dan je denkt. Het NNO kiest de mooiste en spannendste stukken. In een nieuw verhaal van Vrouwkje Tuinman, verteld door acteur Bas Keijzer, leer je Beethoven kennen. Dit doodgewone jongetje uit Bonn groeide uit tot de meest uitgevoerde componist aller tijden. Zo beroemd, dat de hele wereld viert dat hij 250 wordt. Zou hij trakteren?

De opbrengsten van de kaartverkoop komt geheel ten goede voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Met deze inkomsten kunnen wij vele plannen realiseren binnen het ziekenhuis en het ziekenhuis iets meer ‘thuis’ maken.

Bestel hier uw kaarten!

Volwassen € 33,50 | Jongere (tot 29 jaar) € 12,50