Verkoopexpositie van Kees Verkade levert €8.775 op voor het project buidelstoelen

Van 19 t/m 23 juni vond er een exclusieve verkoopexpositie plaatst in ABN AMRO MeesPierson van Kees Verkade.
Speciaal voor deze expositie creëerde beeldhouwer Kees Verkade het beeldje ‘Renaissance’, waar de expositie naar was genoemd. Behalve dat de expositie prachtig was, was de expositie ook erg bijzonder aangezien Kees Verkade een deel van de opbrengst doneerde aan ons project ‘de Buidelstoelen’ voor op de afdeling Neonatologie.

Beeldhouwer Kees Verkade

Kees Verkade (1941) is zeker geen onbekende voor Groningen. In 1970 maakte hij in opdracht het ons welbekende beeld “de fietsles” aan de Ubbo Emmiussingel. Kees weet als geen ander emotie en beweging in zijn beelden vast te leggen. Dat maakt zijn werk zo bijzonder.

Maandag 24 juni werden alle kopers uitgenodigd om hun beelden op te halen en mochten wij aanwezig zijn voor de overhandiging. We waren natuurlijk enorm benieuwd, maar wat werder we verrast met een prachtige cheque. Een cheque van € 8.775,- voor de buidelstoelen, inclusief een prachtige donatie van ABN AMRO MeesPierson.

Buidelstoelen

Eén op de tien baby’s wordt te vroeg geboren.Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties. Op de afdeling Neonatologie van het Beatrix Kinderziekenhuis liggen pasgeborenen die IC-zorg nodig hebben. Gevolg hiervan is dat moeder en kind kort na de geboorte gescheiden worden, omdat zij op verschillende afdelingen verpleegd worden. Dit is een risico voor een verstoorde moeder-kind hechting. Een belangrijke ontwikkeling is het buidelen samen met de baby.

De baby wordt hierbij een poosje op de blote borst van de vader of moeder gelegd. Om te zorgen voor rechtstreeks huidcontact tussen ouders en kind, heeft de baby enkel een luiertje aan. Buidelen met je kindje heeft onder andere erg positieve effecten voor hechting, werkt stressverlagend, stimuleert de borstvoeding en is goed voor de ontwikkeling.

Met deze prachtige donatie kunnen we 3 nieuwe buidelstoelen aanschaffen die ouders voldoende comfort bieden tijdens dit waardevolle proces.

We willen dan ook heel graag kees Verkade en zijn team en niet te vergeten ABN AMRO bedanken voor deze mooie samenwerking.