Rally Noord Nederland doneert € 7.200 voor Liedjesfabriek

Voor het tweede jaar waren we het goede doel van de Rally Noord Nederland, georganiseerd door Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer. En wát hebben we een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen voor de bezoeken van de Liedjesfabriek aan het Beatrix kinderziekenhuis, € 7.200!!! Met deze prachtige cheque kunnen we ALLE bezoeken van 2019 financieren. Hier zijn we enorm blij mee!! We willen dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen!

De Liedjesfabriek bezoekt elke twee weken ons ziekenhuis.
Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met de mobiele studio zoeken ze onze patiëntjes op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn: Hun eigen lied en videoclip!

De liedjesmuzikanten praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. De Liedjesmuzikanten zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip!

Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt de Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Ze hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar ze zijn ook erg goed in improviseren. Het kind vraagt, De Liedjesfabriek draait!

Rally Noord Nederland doneert € 7200 voor Liedjesfabriek