Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker haalt € 2550 euro op

Drie jaar geleden moest Willie Woortman met zijn vader in het UMCG zijn. Terwijl zijn vader een behandeling onderging wandelde Willie door het ziekenhuis. Hij kwam bij het Beatrix kinderziekenhuis terecht en kwam in gesprek met een klein meisje. Ze herkende hem van Hap-Ki-Do een Koreaanse vecht- en verdedigingssport die in Nieuwe Pekela beoefend wordt.
Willie was onder de indruk van dit meisje en zo werd drie jaar geleden het idee geboren een benefiet voor zieke kinderen te organiseren.

Voor het derde keer werd in maart “Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker” georganiseerd in Sporthal De Spil in Nieuwe Pekela. Willie kreeg daarbij veel hulp van een grote groep vrijwilligers en ook ondernemers uit de gemeente Pekela en omstreken droegen hun steentje bij.
Er was van alles te doen; Hapkido-Cardiokickboksen, draaimolen, dynamica, springkussen, grabbelton, vrachtwagens, motoren en ezels waar je mee op de foto kunt, rad van fortuin en nog veel meer.

‘s Avonds was er vanaf 20.00 uur een muziekavond met artiesten als Otto Roona, Gerard Doorgeest, Fennie, Sylvia Swart en Jeroen Stevens. De presentatie was in handen van Freddy Cadel.
Ook dit jaar was het wederom een groot succes. Het evenement bracht maar liefst € 2550,- op! Een fantastische bijdrage voor het project van de VR bril die als voorbereiding wordt gebruikt bij MRI.
Het Beatrix Kinderziekenhuis heeft een VR-experience laten ontwikkelen die kinderen voorbereidt op het ondergaan van een MRI. Hiermee willen we kinderen niet alleen het moment in de MRI laten ervaren maar zo veel mogelijk het hele proces ernaartoe. Zodat kinderen zelf leren zich voor te bereiden op het ondergaan van een MRI. Met deze prachtige donatie hebben we een mooie VR en toebehoren kunnen aanschaffen waardoor de bril nu daadwerkelijk in gebruik is.Sport voor kinderen die vechten tegen kanker haalt € 2550 op voor Beatrix Kinderziekenhuis UMCG