Ruurd doneert met deelname marathon New York nieuwe ipads

Afgelopen jaar ging Ruurd de uitdaging aan en liep op 5 november 2017 de Marathon van New York voor het Beatrix Kinderziekenhuis.
In de periode dat Ruurd zijn zoon in het Beatrix Kinderziekenhuis lag was Ruurd dag en nacht bij hem op de afdeling gebleven. Ruurd: “Kinderen op deze afdeling komen uit het hele land en uit alle lagen van de samenleving. Ondanks dat er in het Beatrix Kinderziekenhuis diverse leuke activiteiten georganiseerd worden, denk aan een bezoekje van de Cliniclowns en Muziek aan Bed, hebben veel kinderen tegenwoordig behoefte aan een tablet. Zo zijn kinderen in staat om virtueel in verbinding te blijven staan met hun vriendjes en vriendinnetjes, wat erg belangrijk is tijdens zo’n ingrijpende periode, of kunnen ze afleiding zoeken door online een spelletje te spelen. Helaas kan niet iedereen een tablet betalen. Daarom wil ik geld inzamelen zodat het kinderziekenhuis iPads kan aanschaffen, zodat een tablet voor alle zieke kinderen is weggelegd”.

Ruurd haalde maar liefst € 6.805,- op met zijn deelname aan de marathon van New York. En afgelopen week was dan het officiële moment en overhandigde Ruurd de nieuwe iPads en hoezen persoonlijk aan Bas die alle iPads beheerd in ons kinderziekenhuis. Niet alleen wij zijn erg blij met de nieuwe iPads maar zeker ook de kinderen!

Naast Ruurd stonden er nog 9 andere lopers aan de start van de New York City Marathon voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG! Diverse acties werden gevoerd om aandacht te vragen voor onze stichting en om donaties op te halen. Wat zijn we enorm trots op het GEWELDIGE bedrag wat ze allemaal hebben opgehaald, € 55.194,96! Jullie zijn echt helden!Ruurd doneert met deelname marathon New York nieuwe ipads aan stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG