Meer dan 120 droomdekens voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Gisterochtend werd weer een bijzonder project gerealiseerd; De droomdekens.

In het Beatrix Kinderziekenhuis worden kinderen van 0 tot 18 jaar opgenomen die vaak ernstig ziek zijn, langdurig in het ziekenhuis liggen of een chronische ziekte hebben. Om deze kinderen een steuntje in de rug te bieden, geven medewerkers van het pedagogische team hen op een goed moment een `droomdeken`.

Een droomdeken is een uniek handgemaakte deken voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn/haar leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of een handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar je je weer gewoon even jezelf kunt voelen.

Gisterochtend kregen wij meer dan 120 dekens gedoneerd van de scholieren van het Dollard college uit Winschoten. En wat hebben deze leerlingen had gewerkt om zoveel dekens te kunnen doneren. Ze zijn werkelijk stuk voor stuk pracht exemplaren. We zijn hier enorm blij mee!!!

Meer dan 120 droomdekens voor het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG