Woonforum Groningen zet zich in voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Het Woonforum is in oktober gestart met een project voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en gaat geld inzamelen om een huiskamer in het Beatrix Kinderziekenhuis te creëren. In het kinderziekenhuis zijn ouders vaak hele dagen en nachten bij hun kind, terwijl het ‘gewone’ leven ook doorgaat. Veel ouders hebben behoefte aan een eigen plaats in het ziekenhuis om zich te ontspannen of eventueel wat te werken. In de nieuwe familie- en huiskamers kunnen gezinnen tot rust komen. Zieke kinderen kunnen samen met hun ouders, zusjes en broertjes even weg uit de ziekenhuissfeer. Voor het hele gezin is de huiskamer een plek om tot rust te komen en te spelen. Net als thuis.

De huidige verblijfsruimte is aan de kleine kant en het BKZ heeft al langer de wens om verblijfsruimtes geschikt te maken voor gezinnen. Als een kind langdurig ziek is en veel in een ziekenhuis verblijft, raakt een gezin ontwricht. Grotere verblijfsruimtes moeten ervoor zorgen dat een ziek kind zich weer in een huiskamersetting thuis waant. Door bijvoorbeeld een spelletje te doen of met het gezin The Voice of Holland te kijken.

Marja Veenstra (Directrice Woonforum): ‘Wij vinden dat we met het Woonforum in Groningen een dusdanig centrale rol in de samenleving hebben, dat we ook graag een maatschappelijk doel willen omarmen. Het leed van zieke kinderen raakt ons, en we willen eraan bijdragen dat langdurig zieke kinderen in het ziekenhuis ook dat fijne gevoel van thuis kunnen voelen.’

Het Vesta Woonforum gaat donateurs werven, gadgets verkopen, samenwerkende partijen aan spreken en natuurlijk zelf doneren. De komende maanden zullen er dan ook diverse sponsoractiviteiten in het Vesta Woonforum plaatsvinden waarbij alle opbrengsten geheel ten goede komen aan het project. Met een teller wordt bijgehouden hoeveel geld er is opgehaald. Het streven is om de eerste kamer binnen één jaar te financieren.

Wij zijn erg blij met deze bijzondere samenwerking met het Vesta Woonforum.
Woonforum zet zich in voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG