Stadjersweekcommissie van Albertus Magnus doneert €4.152,24

De R.K.S.V. Albertus Magnus bestaat dit jaar 120 jaar en om dit te vieren organiseren zij het hele jaar door verschillende Lustrumfestiviteiten, waaronder ook de Stadjersweek. Tijdens deze week vinden er veel activiteiten plaats, waar leden van de Vereniging en inwoners van de stad Groningen samen aan deel konden nemen. Onder leiding van de Stadjersweekcommissie was er een divers programma voor verschillende doelgroepen binnen de stad Groningen en stond de week staat in het teken van de relatie tussen Stadjer en student. Tijdens alle activiteiten is er geld opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis.

Afgelopen week zijn de leden van de Stadjersweekcommissie op bezoek geweest in het Beatrix Kinderziekenhuis en hebben we een prachtige cheque mogen ontvangen van € 4.125,24.
De donatie draagt bij aan de realisatie van de Virtual Reality-brillen. Het Beatrix Kinderziekenhuis wil een VR-experience ontwikkelen die kinderen voorbereidt op het ondergaan van een MRI. Hiermee willen we kinderen niet alleen het moment in de MRI laten ervaren maar zo veel mogelijk het hele proces ernaartoe. Zodat kinderen zelf leren zich voor te bereiden op het ondergaan van een MRI. Het Beatrix Kinderziekenhuis verwacht dat Virtual Reality (VR) kan bijdragen aan een nog betere zorg voor de kinderen.

We willen alle Albertianen en de leden van de Stadjersweekcommissie heel erg bedanken voor hun inzet en de prachtige donatie.