Lopers van de marathon New York halen € 55.194,96 op

Voor het eerst was het mogelijk om dit jaar de sportieve uitdaging aan te gaan tijdens de New York City marathon voor de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Na de informatieavond in februari meldden zich er totaal 10 lopers om de uitdaging aan te gaan voor het Beatrix Kinderziekenhuis. En later meldde zich ook nog een 11de loper aan.

Naast de sportieve prestatie hebben de lopers zich ingezet als ware ambassadeurs van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en hebben diverse acties georganiseerd. Van benefiet middagen tot veilingen, van statiegeldacties tot oliebollenverkoop. Sommige acties werden zelfs ook opgevangen door de media waaruit leuke interviews volgden.

Na maanden voorbereidingen en trainingen was het begin deze maand dan echt zover en stonden ze zondag 5 november bij de start. Tegen 10.30 uur vertrokken de eerste lopers. Langs de route werden ze door enthousiaste supporters toegejuicht en toegezongen door diverse bandjes. De sfeer langs de route is echt ongelooflijk en een goede stimulans voor de lopers. Maar de route was ook zwaar; de vele bruggen en hoogteverschillen. De laatste 5 km gingen door Central park en kwam de finish eindelijk in zicht. Alle lopers hebben de marathon uitgelopen met prachtige tijden en kregen direct na de finish de felbegeerde medaille omgehangen. Wat een prestatie hebben ze neergezet!

En wat zijn we enorm trots op het GEWELDIGE bedrag wat ze hebben opgehaald, € 55.194,96! Jullie zijn echt helden!

Lopers van de marathon New York halen € 55.194,96 op voor stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG