Lions Golf voor het zieke kind een groot succes

Op golfbaan van De Drentsche Golf & Country Club vond 3 oktober het toernooi Lions Golf voor het zieke Kind, een initiatief van de Lionsclubs Groningen Host, Groningen Zuid en Groningen Haren, plaats. Een dag waar golfliefhebbers uit de regio konden spelen voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. In totaal hadden zich 68 deelnemers ingeschreven voor het golftoernooi en 88 deelnemers voor het avondprogramma.

Met meerdere flights en deelnemers aan de clinic was het een zeer geslaagd toernooi. Het avondprogramma bestond uit een culinair 5 gangen diner met tussen de gangen door entertainment van Arno van der Heyden. De avond werd afgesloten met een veiling onder leiding van veilingmeester Jacques d’Anonca.

Aan het einde van de avond werd er een prachtige cheque overhandigd aan de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Een bruto opbrengst van € 17.500!

Deze prachtige donatie draagt bij aan het project MRI in virtual reality. Een MRI-onderzoek is geen pijnlijk onderzoek maar een patiënt moet erg lang stilliggen. Tijdens het onderzoek zijn er regelmatig harde kloppende geluiden. Om die reden samen met de tijdsduur is een MRI een ingrijpend onderzoek voor kinderen. In sommige gevallen worden kinderen zelfs onder narcose gebracht. Het Beatrix Kinderziekenhuis wil een VR-experience ontwikkelen die kinderen voorbereidt op het ondergaan van een MRI. Hiermee willen we kinderen niet alleen het moment in de MRI laten ervaren maar zo veel mogelijk het hele proces ernaartoe. Zodat kinderen zelf leren zich voor te bereiden op het ondergaan van een MRI. Het Beatrix Kinderziekenhuis verwacht dat Virtual Reality (VR) kan bijdragen aan een nog betere zorg voor de kinderen.

Speciale dank dan aan alle deelnemers, hoofdsponsor PRA Health Sciences, Jac d’Ancona, Noord Nederlands Orkest, Arno van der Heyden, Golfbaan De Drentsche Golf & Country Club en overige sponsors die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.Lions Golf voor het zieke kind een groot succes, voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG