Ladies Fair Groningen doneert € 1500 aan Beatrix Kinderziekenhuis

Op dinsdagavond 14 november organiseerde Tuinland Groningen haar jaarlijkse Ladies Fair. Elk jaar staat er een goed doel centraal en wordt de opbrengst van de kaartverkoop gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar was stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis het goede doel en hebben we een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen van € 1500,-
Naast de opbrengst van de kaartverkoop hebben we ook nog € 183,31 aan losse donaties via de collectebus mogen ontvangen.

De donatie zal gebruikt worden voor de realisatie van ons project “MRI in virtual reality”.
Een MRI-onderzoek is geen pijnlijk onderzoek maar een patiënt moet erg lang stilliggen. Tijdens het onderzoek zijn er regelmatig harde kloppende geluiden. Om die reden samen met de tijdsduur is een MRI een ingrijpend onderzoek voor kinderen. In sommige gevallen worden kinderen zelfs onder narcose gebracht. Het Beatrix Kinderziekenhuis wil een VR-experience ontwikkelen die kinderen voorbereidt op het ondergaan van een MRI. Hiermee willen we kinderen niet alleen het moment in de MRI laten ervaren maar zo veel mogelijk het hele proces ernaartoe. Zodat kinderen zelf leren zich voor te bereiden op het ondergaan van een MRI. Het Beatrix Kinderziekenhuis verwacht dat Virtual Reality (VR) kan bijdragen aan een nog betere zorg voor de kinderen.

Wij zijn Tuinland Groningen zeer dankbaar voor deze waardevolle donatie!
Tuinland Groningen doneert met Ladies Fair € 1500 aan stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG