Interactieve lichtinstallatie officieel geopend

Opening Lichtinstallatie Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Donderdag 7 september is de interactieve lichtinstallatie officieel geopend door manager bedrijfsvoering van Beatrix Kinderziekenhuis en tevens bestuurslid van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, de heer Goos Knol en Jacob Klaassen van Goldmund, Wyldebeast en Wunderliebe.

De interactieve lichtinstallatie is een wand waarmee kinderen lampjes kunnen toveren op een levensgroot scherm. De installatie bestaat uit een wand van 8 bij 5 meter, waarop 2000 lampjes zijn gespannen. Door het gebruik van bewegingssensoren kunnen kinderen door te bewegen de lampjes laten branden. Met zijn 40 vierkante meter, is de lichtwand de grootste in zijn soort en hangt in de patio voor de ingang van het kinderziekenhuis. De installatie is als cadeau aan het jubilerende kinderziekenhuis aangeboden door het webtechnologie buro Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.​

Bekijk hier de video van de opening.

Jubileumactie: 2000 toverlampjes

Aan deze unieke lichtinstallatie is een mooie jubileumactie gekoppeld. In het kader van 125 jaar Kindergeneeskunde in Groningen is het Beatrix Kinderziekenhuis gestart met de verkoop van wel 2000 toverlichtjes. De afgelopen maanden zijn er al meer dan 1000 toverlichtjes verkocht.

Koop een toverlichtje voor € 5,- per stuk
Het tovert niet alleen een glimlach op ons gezicht, maar ook zeker op het gezicht van onze patiëntjes. Met uw hulp is het mogelijk om vele plannen te blijven realiseren en het ziekenhuis iets meer ‘thuis’ te maken. Koop nu een toverlichtje en steun daarmee de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. De opbrengst van deze speciale jubileumactie zal worden gebruikt voor projecten om het verblijf van kinderen (en hun ouders) in ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Facebooktwitter