Een prachtig resultaat van de Plantsoenloop voor Beatrix Kinderziekenhuis

Bijna 3200 deelnemers stonden 4 november aan de start in het prachtige Noorderplantsoenloop voor de 60e editie van de Plantsoenloop Groningen. Het was een aangename herfstdag waarbij de zon zich zelfs nog even liet zien, wat erg prettig was voor de lopers.

Er deden weer veel scholen en enthousiaste kinderen mee. Om 11.00 uur gingen de allerjongsten van start voor de 1 km. Deze 4- en 5-jarigen werden in veel gevallen vergezeld door een ouder en soms was er een flinke onderlinge strijd om als eerste bij de finish te zijn. Daarna was het de beurt aan de lopers voor de wedstrijdloop over 4 en 8 km.

Zoals elk jaar was er dit jaar ook weer een goed doel gekoppeld aan de Plantsoenloop, namelijk de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. En ook voor de edities 2018 en 2019 zijn we het goede doel. Bij inschrijving kon men een extra donatie doen en was er de mogelijkheid om Vrienden pleisters en EHBO Speelkoffer aan te schaffen.

Later die middag werd aan bestuurslid George Groote de cheque met het eindbedrag overhandigd. Een prachtig bedrag van €1400,-!!! Wat een mooie prestatie, we zijn hier erg blij mee!

Meer foto’s kun je vinden op Facebook pagina van de Plantsoenloop.

Een prachtig resultaat van de Golazo Plantsoenloop 2017 voor stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCV