AnKo toernooi schenkt ruim € 5.000 aan Beatrix Kinderziekenhuis

Op 3 juni jl werd het AnKo toernooi, een 7×7 toernooi voor mannen en vrouwen, gespeeld op het Sportpark Meij, thuishaven van SV de Heracliden uit Uithuizermeeden. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis was dit jaar het goede doel van het toernooi. Acties rondom het toernooi zorgden voor een zeer fraaie opbrengst waarmee het verblijf voor zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG iets aangenamer kan worden gemaakt.
Hoofdrolspelers van het AnKo-toernooi zijn Anno Wassing en Koos Sikkema uit Uithuizermeeden die het initiatief tot dit toernooi namen. Zij verzamelden een groep actieve Heracliden-leden om zich heen waarna in gezamenlijkheid deze actie werd uitgevoerd.  Niet alleen in Uithuizermeeden zijn ze trots op het resultaat van deze actie, maar wij zeker ook!! . Wat een prachtige cheque hebben we gister in ontvangst mogen nemen van de organisatie. Een cheque ter waarde van € 5,638,65.

Bij de overhandiging van de cheque was ook clubmascotte Hero van de partij. Hero zamelde zelf ook geld in door voorafgaand aan dit toernooi per step van Uithuizermeeden naar het centrum van Groningen te reizen. Onderweg haalde hij met deze reis ook diverse giften op.