CSG Wessel Gansfort overhandigt een prachtige cheque

CSG Wessel Gansfort doneert aan stichting Vrienden Bearix Kinderziekenhuis UMCG in verband met 100 jarig bestaanCSG Wessel Gansfort bestaat in 2017 100 jaar. En vierde dit een bijzondere jubileum jaar met diverse activiteiten, net als de Kindergeneeskunde die dit jaar ook 100 jaar bestond in Groningen.
Een van de activiteiten van CSG Wessel Gansfort was een sponsorwandeltocht voor het kinderziekenhuis van Aduard naar Groningen. Alle leerlingen liepen deze dag meer dan 12 km voor ons kinderziekenhuis en lieten zich sponsoren voor het project Muziek aan Bed.

Om het ‘ziekenhuisleed’ enigszins te verzachten, organiseert de pedagogische zorg regelmatig aan bed van onze patiëntjes uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. De muzikanten van Muziek aan Bed bezoeken elke maand ons kinderziekenhuis.

“Wat is er mooier dan met muziek mensen raken? De cello, zo dicht bij de menselijke stem, kan dat als geen ander. Muziek heeft geen woorden nodig, dat is de lijfspreuk van Muziek aan Bed. Muziek vertelt een verhaal, is een verhaal, is een gevoel, muziek beleef je. Met de cello willen wij naar kinderen toe”.

Vanmorgen hebben wij een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen van € 8.872,10. Wat een ontzettend mooi resultaat van deze wandeltocht. We zijn enorm trots op de leerlingen van CSG Wessel Gansfort die zich op deze wijze in hebben gezet voor ons kinderziekenhuis. Heel hartelijk dank, we zijn hier heel erg blij mee. Met jullie donatie kunnen wij de geplande optredens in 2018 geheel financieren en zelfs extra optredens inplannen.