Rotaryclub Uithuizen – Het Hogeland zamelt € 5.000,- in

De Rotaryclub Uithuizen – Het Hogeland heeft dit jaar geld ingezameld voor de diabetes patiëntjes in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Dit geld is bijeen gebracht om het Beatrix Kinderziekenhuis te ondersteunen bij de behandeling van kinderen met Diabetes Type 1. Zo kunnen er bloedsuikersensoren beschikbaar komen, die vaak (nog) niet vergoed worden door de zorgverzekeraars. Het maakt het leven van de patiëntjes een stuk gemakkelijker doordat het vingerprikken overbodig wordt.

Op 11 oktober jongstleden overhandigde de club een cheque ter waarde van € 5.000,- aan Willy Bakker, Kinderarts Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG, en 2 diabetespatiënten. De Rotary Club organiseerde verschillende fundraising acties om geld in te zamelen; zo werden er op het Hogeland in de wintermaanden wilgen geknot, bloembollenmanden verkocht en er is een wandeltocht georganiseerd.

“Het is prachtig dat de Rotary de Kinderdiabetespoli in het Beatrix Kinderziekenhuis wil ondersteunen met deze gift. Voor kinderen met diabetes betekent het dat ze hulpmiddelen kunnen proberen waar mee ze veel vaker de bloedsuiker kunnen meten zonder te prikken. Dit kan kinderen een vrijer leven geven en een beter diabetesregulatie.  Voor ouders kan het meer rust geven en meer de mogelijkheid bieden om de zorg uit handen te geven met evt. monitoring op afstand”, aldus Willie Bakker-van Waarde, Kinderendocrinoloog in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

We zijn de Rotaryclub Uithuizen – Het Hogeland zeer dankbaar voor deze geweldige donatie!!!

Rotaryclub Uithuizen - Het Hogeland zamelt € 5000,00 in voor de diabetes patiëntjes in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

foto: Richard Zomerdijk