Rondleiding door Wildlands Adventure Zoo Emmen met virtualrealitybril

Wildlands heeft maandagochtend samen met yellowBird virtueel haar deuren geopend! Een aantal kinderen in het ziekenhuis, die tijdens de kerstdagen niet naar huis kunnen, hebben een virtuele kerstkaart mogen ontvangen.

In samenwerking met yellowBird zijn zieke kinderen uit tien verschillende (kinder)ziekenhuizen in Nederland, waaronder ook het Beatrix Kinderziekenhuis,  op hetzelfde moment virtueel naar Wildlands Adventure Zoo Emmen gereisd. Dit gebeurde door middel van een 360º VR livestream en VR brillen. Het is voor het eerst dat een park op deze manier ‘de deuren’ open heeft gezet.
Om de kinderen in het ziekenhuis een hart onder de riem te steken werd deze bijzondere en virtuele livestream opgezet.

In het Beatrix Kinderziekenhuis volgde Quinten de rondleiding door Wildlands . “Je hoort en ziet water klotsen en je kunt goed rondkijken. Dit is echt leuk!”. De virtuele rondleiding is voor Quinten een welkome onderbreking. En dat wordt ook bevestigd door Anja Mulder, pedagogisch medewerker. Ondanks de afleiding in het ziekenhuis, moet Quinten veel pleziertjes missen.”Maar op deze manier kan hij zich op een heel andere manier vermaken, even in een andere wereld stappen”, aldus de moeder van Quinten.

We willen hierbij dan ook yellowBird en Wildlands heel hartelijk bedanken voor deze speciale ochtend.

Kinderen uit het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG krijgen rondleiding door Wildlands Adventure Zoo Emmen met virtualrealitybril

FOTO: Jaspar Moulijn