Medewerkers Beatrix Kinderziekenhuis en UMCG fietsen voor kinderreuma

De afdeling kinderreumatologie van het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen is één van de expertise centra van Nederland voor de behandeling van jeugdreuma (JIA). We werken nauw samen met andere afdelingen binnen en buiten het UMCG.
UCAN staat voor Understanding Childhood Arthritis network. Het is een internationaal samenwerkingsverband om onderzoek op het gebied van jeugdreuma te bevorderen. Kinderreumatologen in Europa hebben besloten te fietsen langs een aantal kinderreumatologische centra in Europa op de route van Utrecht naar Genua; UCANR4A (Ucan rades for arthritis). Ze doen dit in 8 dagen en hopen veel sponsor geld op te halen om zo meer kinderen te kunnen helpen met JIA.

In het UMCG dragen we een steentje bij en doen mee aan UCANR4A. Wij fietsen de proloog van Groningen naar Utrecht op 18 september
Waarom? Niet alle kinderen met JIA zijn goed te behandelen zijn, de behandeling heeft bijwerkingen en kinderen zijn vaak vermoeid en voelen zich minder fit. Participeren aan sport en sociale activiteiten is heel erg belangrijk en maakt het leven leuker. Om dit voor de patiënten mogelijk te maken is onderzoek nodig en ook samenwerking. Daarom zetten wij ons in voor UCANR4A.
Het promo-filmpje van de A-team uit Groningen kunt u vinden op www.Gronitis.nl. En doneren kunt u op https://www.actievoorwkz.nl/team/the-a-team-uit-het-umcg.

Het team bestaat uit: Benny (“vriend”van het UMCG), Elizabeth (kinderreumatoloog-immunoloog), Eva (medisch maatschappelijk werkster), Hans (webmaster), Karina (immunoloog), Marieke (verpleegkundige), Otto (fysiotherapeut, hij fiets helemaal naar Genua), Wineke (kinderreumatoloog-immunoloog), Wietse (PA oogheelkunde), Wietske (internist)

Facebooktwitter