Geslaagde ontmoetingsdag voor patiënten met een orgaantransplantatie

Het Beatrix Kinderziekenhuis is uniek in Nederland omdat ons kinderziekenhuis hier in Groningen het nationale centrum in Nederland is dat transplantaties van lever, dunne darm en long uitvoert bij kinderen in de leeftijdscategorie 0-18 jaar. Daarom hebben we binnen het Groningen transplantatie centrum de speciale werkgroepen Kindertransplantatie en GTC 15-25 jaar. Deze werkgroep is ingericht om de zorg voor jongeren na transplantatie in de leeftijd 15-25 jaar beter vorm te geven.

In september organiseerde de werkgroep GTC 15-25, met dank aan een subsidie van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis,  een ontmoetingsdag voor de jong volwassen van 15 tot 25 jaar met als doel om elkaar te ontmoeten en om van elkaar te leren. Er was een dagprogramma opgesteld waarin kennismaking en activiteiten afgewisseld waren met het uitwisselen van informatie. De begeleiding bestond uit 4 professionals, een stagiaire pedagogiek en onze eigen ambassadrices Nienke de la Rive Box van Klokhuis en 3 op Reis.

Tussen de jongeren gebeurde er bewust en onbewust veel. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen trokken de jongeren zich ook aan elkaar op. Uit enquêtes is gebleken dat de ontmoetingsdag als zeer waardevol is ervaren. Jongeren komen in hun dagelijkse leven niet vaak een andere getransplanteerde jongere tegen. Daarnaast bleek het contact tussen ouders ook heel waardevol te zijn.

Het organisatie team kijkt dan ook terug op een zeer waardevolle ontmoetingsdag.Beatrix Kinderziekenhuis organisseerde een ontmoetingsdag voor patiënten met een orgaantransplantatie