Eerste editie LEGiORun brengt prachtig resultaat op

Frony Babois overhandigde afgelopen week een cheque ter waarde van 680,30 euro aan de leidinggevende van Verpleegafdeling Kinderen, Gerda van Bergen, en eenzelfde cheque aan Barbara Baijens van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. De LEGiORun is dit jaar op 2 april voor het eerst georganiseerd in Grootegast, ooit was daar het Lego-distributiecentrum gevestigd en daaraan is de naam van de Run deels ontleend.

Mw. Babois, wedstrijddirecteur en initiatiefnemer, reikte de cheque persoonlijk uit op Verpleegafdeling Kinderen in het Martini Ziekenhuis. O.a. Organisatorisch manager dhr. Edwin Sinnema schoof aan.

Met deze activiteit steunt de LEGiORun hun doel: ‘Rennen, spelen en plezier hebben is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel kinderen kunnen dit vanwege een ziekte niet doen, de LEGiORun maakt ook hen aan het lachen en laat ze jong zijn’. Met deze donatie kunnen activiteiten georganiseerd worden om het  verblijf te veraangenamen, waardoor de kinderen de reden van opname een beetje vergeten.

Het Martini Ziekenhuis gaat de donatie gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe piano, waarop voor en door kinderen gespeeld kan worden. De vrienden Beatrix Kinderziekenhuis gaat de donatie gebruiken voor de opzet van een eigen Sinterklaasserie in het kinderziekenhuis. LEGiO Run 2016