Beatrix Kinderziekenhuis heeft haar eigen Sinterklaasserie

Gisteravond was het dan zover. Onze eigen Sinterklaasserie is in première gegaan.

Sinterklaas is toch wel één van de grootste kinderfeesten. Ieder jaar, in november begint het weer te kriebelen en maken we ons klaar voor “zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”. Dit feest vieren we ook uitgebreid in ons kinderziekenhuis. Maar komend jaar wel op een bijzondere manier, namelijk met een eigen televisieserie die onze patiëntjes laten wegdromen naar een wereld vol magie en beleving!

Rappe Piet en Pietje Pienter

In opdracht van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis heeft theaterproductiebedrijf Van Straat tot Laan BV samen met UMCG TeeVee 5 afleveringen gemaakt, van ongeveer 10 minuten per aflevering. Een aflevering speelt zich daadwerkelijk af in en om het kinderziekenhuis. De overige 4 afleveringen spelen zich af in de provincies Groningen en Drenthe. Deze locaties zijn herkenbaar voor kinderen, zodat de kinderen zich echt een onderdeel van de serie voelen. Alle afleveringen zijn korte op zichzelf staande verhaaltjes met een rode draad, dus ook al mis je een aflevering dan maakt dat niets uit. De serie vertelt het verhaal van de allerbeste pieten van Sinterklaas: Rappe Piet en Pietje Pienter. Is er een speciale klus of opdracht, dan worden zij op pad gestuurd. Ze worden op de hielen gezeten door Sjonnie Sjovel en Madame, die zelf het grootste feest willen hebben. Lukt het de pieten om de opdrachten allemaal succesvol te voltooien?

Kanaal 32

De eerste uitzending is vrijdag 25 november om 16.00 uur. Iedere dag  komt er een aflevering bij, zodat er op dinsdag 29 november uiteindelijk 5 afleveringen achter elkaar worden uitgezonden.
De serie is te zien in het hele UMCG op kanaal 31, het Kinderkanaal.

We hopen natuurlijk de kinderen er met veel plezier naar kijken!

beatrix Kinderziekenhuis UMCG heeft hara eigen Sinterklaasserie. In opdracht van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis heeft theaterproductiebedrijf Van Straat tot Laan BV samen met UMCG TeeVee 5 afleveringen gemaakt, van ongeveer 10 minuten per aflevering.