Koninklijk bezoek door prinses Beatrix aan Beatrix Kinderziekenhuis

Prinses Beatrix bezocht vrijdagmiddag 17 april het UMCG. Doel van haar bezoek: het Beatrix Kinderziekenhuis dat naar haar vernoemd is, te voorzien van een portret. Want gek genoeg ontbrak dat nog steeds. Na de troonswisseling had het Beatrix Kinderziekenhuis verschillende overheidsinstellingen in het Noorden gevraagd het portret van koningin Beatrix af te staan. Marte Röling schikte die portretten aan de muur met als resultaat: (toen nog) koningin Beatrix in verschillende levensfasen – we zijn ten slotte van de Healthy Ageing.
Samen met de vierjarige Guus, die ook al de taak had bij binnenkomst het boeketje aan te bieden, drukte de prinses op de knop, waarmee de portrettengalerij werd onthuld. De prinses bezocht de afdeling Neonatologie en had daarna een gesprek met drie patiëntjes van het BKZ.
Toen de prinses tegen vieren vertrok, had het Beatrix Kinderziekenhuis eindelijk een beeltenis van de naamgeefster. En om niets aan het toeval over te laten prijkt vanaf vandaag in kleurige neonletters nu ook Beatrix Kinderziekenhuis op het dak van het kinderziekenhuis. Hoe dat in zijn werk ging kunt u zien op dit filmpje:

prinses Beatrix bezoekt UMCG Groningen: onthulling collage portretten van haar, gemaakt door marthe Roling, en bezoek neo natologie. gesprek met kinderen