‘Okkenbroek in beweging’ en Hornbach Groningen openen Snoezelkamer BKZ!

Woensdagmiddag 25 juni was het eindelijk zover: de snoezelkamer op verpleegafdeling M4 van het Beatrix Kinderziekenhuis is officieel geopend! De realisatie van een nieuwe snoezelkamer heeft langer op zich laten wachten dan gepland, maar het Beatrix Kinderziekenhuis is erg blij met het eindresultaat. Dankzij de donaties van de Hornbach Groningen en het initiatief ‘Okkenbroek in Beweging’ is het mogelijk gemaakt dit project uit te voeren.

Een snoezelkamer is een speciale kamer waarin patiënten alleen of met ouders/begeleider kunnen ontspannen. Overal staan dingen die een patiënt kan voelen, ziet zeepbellen en kleuren, ruikt geuren en hoort geluiden. Er is een waterbed in de kamer waardoor totale ontspanning mogelijk is. Het ‘snoezelen’ is geschikt voor vele patiëntgroepen van het kinderziekenhuis. Naast de snoezelkamer is er ook een snoezelkar aangeschaft, die naar een (speel)kamer gereden kan worden.

Nadat alle donateurs op de afdeling zijn ontvangen met een drankje, legden de regieverpleegkundige Trees en pedagogisch medewerkster Gonda uit waarom deze kamer zo belangrijk is voor de zieke kinderen. Toen was het zover: mevrouw Zijlma van de Hornbach en twee kinderen uit Okkenbroek knipten het lint door en de kamer is officieel geopend! Er is op deze bijzondere gebeurtenis getoost door de aanwezigen en nog een tijd nagepraat.

Het Beatrix Kinderziekenhuis en de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis bedanken beide donateurs voor hun geweldige inzet en schenking! foto 8

foto 5

foto 9