Maya Wildevuur schildert met kinderen in haar atelier!

Op een woensdagmiddag in oktober heeft de bekende Groningse kunstenares Maya Wildevuur de deuren van haar borg geopend voor een schildermiddag met diabetes patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis. Maya Wildevuur is al langere tijd betrokken bij het kinderziekenhuis als ambassadrice en vindt het erg leuk zich in te zetten voor de zieke kinderen. De vier kunstwerken van de kinderen zulle,n samen met kunstwerken gemaakt door kinderen van de verpleegafdelingen, worden samengevoegd tot een prachtige kalender voor de stichting.

Alexander Wieringa beschrijft hieronder hoe hij de dag vond. Zijn moeder Marianne schreef het volgende:

“Ik als moeder vond het heel leuk om een middag samen met Alexander op stap te zijn. Even bewust tijd spenderen met één kind, het komt er vaak niet van, maar is zo goed voor iedereen. Dit soort extraatjes geven Alexander het gevoel dat het hebben van diabetes niet alleen maar vervelend is en dat hij soms zelfs bijna verwend wordt. Samen met kinderen die ook diabetes hebben iets doen geeft de betrokken ouders een gevoel van verbondenheid. Je zorgen kunnen delen, ervaringen uitwisselen, samen kunnen genieten van je kinderen en stiekem kijken hoe een ander het nu allemaal doet met zijn of haar kind.

Voor kinderen is het maar even van belang, zij “vergeten” hun diabetes zo maar weer en gaan over tot de orde van de dag, in dit geval schilderen bij Maya Wildevuur. Het samen buiten spelen na afloop was heerlijk en daar heeft Alexander ook van genoten. De deur ging open van een Borg, je mocht schilderen in een écht atelier, er was allerlei lekkers waar van gesnoept mocht worden en dan ook nog een cadeau mee naar huis. Dat wordt dat een dag met een sterretje. Mooi en waardevol!’

Bedankje Alexander